Haberler

Tahran: Rafsancani'nin Açıklamaları

Bugün İran'ın muhtelif şehirlerinde kılınan cuma namazlarında, hatipler hutbelerinde Hizbullah'ın zaferini kutlayan mesajlar verdi.

Bugün İran'ın muhtelif şehirlerinde kılınan cuma namazlarında, hatipler hutbelerinde Hizbullah'ın zaferini kutlayan mesajlar verdi.

Tahran'da cuma namazını kıldıran İran eski cumhurbaşkanlarından ve İran İslam Nizamı Maslahatı Teşhis Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani de, İsrail ordusunun çok zayıf olduğuna dikkat çekti. Rafsancani, İsrail ordusuyla ilgili yaptığı yorumda, "Muhtelif ülkelerden gelmiş ve askeri psikolojileri hazır olmadıkları gibi, bir askeri gücün sahip olması gereken inanç, irade ve fedakarlık yoktur" diye konuştu. İsrail'in bütün zırhlı araçlarına ve hava üstünlüğüne rağmen, "Hizbullah güçlerinin, İsrail askerlerini etkisiz hale getirdiğini" hatırlatan Rafsancani, "Bu yenilgi, Siyonist rejim üst düzey yöneticileri arasında ciddi ihtilaflara yol açmıştır. İsrail ahlaki olarak da yenilmiştir. Çünkü Hizbullah savunmaktan başka bir harekette bulunmamışken, İsrail, savaş suçları kapsamında cinayetler işlemiştir" diye konuştu. İsrail'i destekleyen ülkelerden özellikle Amerikanın da itibarının zedelendiğini belirten Rafsancani, "Amerika, Lübnan'a yapılan saldırılara ortaktır, birkaç gün içerisinde Hizbullah'ı tamamen tasfiye edeceklerini sanıyorlardı. İlk günden de kararname tasarısı hazırladılar, tek yanlı olduğu için hedeflerine ulaşmak istediler. Ama ateşkes kararı tek yanlı olsa da, Lübnan halkı dirayetle mantıklı bir barış peşindedir" şeklinde konuştu. Bütün İslam dünyasının desteklerle Lübnan'ın yeniden onarımına katkıda bulunması çağrısında bulunan Rafsancani, "Her Müslüman 2 dolar yardım yapacak olsa, Lübnan süratle yeniden yapılanır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title