Haberler

Priştine: NATO Parlamenter Asamblesi Heyeti'nin Kosova İncelemeleri

Kosova'da İncelemelerde Bulunan NATO Parlamenter Asamblesi, Kosova'nın Nihai Statüsünün Bu Yıl Sonuna Kadar Belirlenmesi Gerektiğini Savundu.

Kosova'da incelemelerde bulunan NATO Parlamenter Asamblesi, Kosova'nın nihai statüsünün bu yıl sonuna kadar belirlenmesi gerektiğini savundu.

Kosova incelemelerini gerçekleştiren NATO Parlamenter Asamblesi heyeti, Priştine'de Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu ile biraraya geldi. 20 üyelik NATO heyetine başkanlık yapan Alman temsilci Karl A. Lamers, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, önemli ilerlemelerin kaydedildiğini hatırlatarak, Kosova'nın nihai statüsünün çözümlenmesinde gecikmelerin faydalı olamayacağını belirtti. Barışçıl çözüme varılması için çalışmalara devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Lamers, "Yıl sonuna kadar Kosova'nın statüsü konusunda çözüme varılması amacıyla Başmüzakereci Martti Ahtisaari ile sıkı işbirliği yapılmalıdır. Kosova'nın bu yıl içinde nihai statüsünün belirlenmesi bizim de hedefimizdir" dedi.

Kosova Başkanı Sejdiu ise yaptığı açıklamada, Temas Gurubu üye ülkelerinin tutumunu hatırlatarak, "2006 yılının Kosova'nın nihai statüsünün çözüme kavuştuğu bir yıl olması için çalışmaların süreceğine inanmaktayım" diye konuştu.

Siyasi gelişmeler ve güvenlik konusunda yerinde bilgi edinmek amacıyla Kosova'da incelemelerde bulunan 20 üyelik NATO Parlamenter Asamblesi heyeti, Kosova yetkilileriyle ağırlıklı olarak Kosova'nın nihai statüsünün belirlenmesine yönelik gelişmeleri ele aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title