Haberler

Moskova: Irak'ta Şiddet Olayları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Terörizme Karşı Uluslararası İşbirliği Temsilcisi Anatoli Safanov, Irak'ta Uluslararası Bir Konferans Düzenlenmesi İçin Çağrıda Bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in terörizme karşı uluslararası işbirliği temsilcisi Anatoli Safanov, Irak'ta uluslararası bir konferans düzenlenmesi için çağrıda bulundu.

Irak'ta günden güne artan şiddet olaylarının bitirilmesi, güvenlik ve siyasi problemler ile ekonomiyi düzenlemeyi sağlayacak bir uluslararası konferans düzenlenmesini isteyen Safanov, bu organizasyonun Birleşmiş Milletler (BM) tarafından organize edilmesinin doğru olacağını söyledi. Irak'taki durumun daha da kötüye gittiğini savunan Sapanov, "Irak'ta sivil ve askeri güçlerin ölümleri korkunç boyuta ulaşmıştır. Bir konferansa ihtiyacımız var. Bu BM çatısı altında gerçekleştirilebilir" dedi. Safanov, oluşturulacak forumda, Irak'ın ekonomik, siyasi ve özellikle güvenlik sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title