Haberler

Montrö'ye Misilleme

Rusya, Karadeniz'e Savaş Gemilerini Yollayarak Montrö Tartışmalarını Ateşleyen ABD'ye Misilleme Olarak, Washington'un Arka Bahçesi Karayip Denizi'ne Savaş Gemisi Gönderiyor.

Rusya, Karadeniz’e savaş gemilerini yollayarak Montrö tartışmalarını ateşleyen ABD’ye misilleme olarak, Washington’un arka bahçesi Karayip Denizi’ne savaş gemisi gönderiyor. Dün yola çıkan nükleer kruvazör Büyük Petro, gelecek ay Venezüella donanması ile birlikte ABD’nin burnunun dibinde tatbikat yapacak.

GEÇEN ay Güney Osetya ve Abhazya’yı bahane ederek Gürcistan’a askeri müdahalede bulunan Rusya, bu dönemde insani yardım adı altında Karadeniz’e savaş gemilerini yollayan ABD’ye misillemeye hazırlanıyor. Amerikan gemilerine karşılık Karayip bölgesine TU-160 bombardıman uçaklarını yollayan Moskova, bu defa en modern kruvazörü Büyük Petro’yu bölgeye sevk ediyor. Dün sabah Rusya’nın kuzeyindeki Severodvinsk askeri limanından yola çıkan Büyük Petro’ya, Amiral Çebanov fırkateyni ile, biri yakıt, diğeri erzak taşıyan iki gemi eşlik ediyor.

Nükleer kruvazör Büyük Petro üzerinde en az 500 gemi ve havadaki hedeflerini imha edebilecek füze bulunuyor. Çok sayıda torpil ve derin su bombaları var. 655 mürettebatlı gemide ayrıca KA-27 helikopterleriyle SU-33 savaş uçakları bulunuyor.

Önce Suriye

Izvestiya Gazetesi’ne göre, Rus gemileri Atlas Okyanusu’na açılmadan önce Akdeniz’e uğrayacak. Gemilerin bir günlüğüne Suriye’nin Tartus Limanı’na demir atacağı öne sürülüyor. Rusya’nın Tartus Limanı’nı Akdeniz’deki yeni deniz üssü olarak kullanmak istediği 5 yıldan beri konuşuluyor.

Yeni Şeytan Üçgeni

Moskova, ABD’nin eski Sovyet cumhuriyetlerindeki nüfuzunu artırmasına Karayipler’de ’Rus Şeytan Üçgeni’ kurarak yanıt veriyor. Rusya’nın Latin Amerika’daki müttefikleri Küba, Venezüella ve Nikaragua arasında çizgi çekildiğinde Bermuda Şeytan Üçgeni benzeri eksen oluşuyor. Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez’in bu hafta Moskova’yı ziyaretinde Rus Gazprom şirketiyle Venezüella’daki ortak doğalgaz rezervlerini işletme anlaşması imzalaması bekleniyor. Chavez ayrıca Rus yapımı dört denizaltıyla S-400 hava savunma sistemleri satın almak niyetinde.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title