Haberler

    Mona Lisa Kadın mı Erkek Mi?

    İtalyan sanat araştırmacısı Silvano Vinceti, Leonardo da Vinci"nin Mona Lisa tablosounda iki farklı model kullandığını iddia etti.

    İtalyan sanat araştırmacısı Silvano Vinceti, Leonardo da Vinci"nin Mona Lisa tablosounda iki farklı model kullandığını iddia etti. Modellerden ilkinin Mona Lisa del Giocondo olarak bilinen Lisa Gherardini, ikincisinin ise Salai olarak bilinen Gian Giacomo Caprotti olduğunu savundu.

    İtalya Milli Tarih ve Kültürel Mirasın Geliştirilmesi Komite Başkanı Silvano Vinceti konu hakkında şunları söyledi:

    "İddiamızın, Mona Lisa tablosunun ilk tabakasında, kızıl ötesi teknolojiyle görülebilen tartışmasız bir ispatı mevcut. Bu tabakada, gülümsemediği ve neşeli olmadığı aksine melankolik ve üzgün olduğu görünüyor."

    Vinceti, Leonardo tarafından yapılan bir başka tablo Salai'nin her özelliğini Mona Lisa ile karşılaştırarak delilleri bir araya getirmek için uzun süre ekibiyle birlikte çalıştığını belirtti. Mona Lisa'daki Gherardini Floransalı ipek tüccarı Francesco del Giocondo'nun karısıydı. Tablo yapılırken çok hüzünlü bakan kadını güldürmek için kocası palyaçolar bile tutar fakat kadını güld

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 02 Mayıs 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Mona Lisa İtalya Dünya Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    Adınızı Yazın:

    ben hiç bişey söyleyemicem sadece melisin yaptığı yanlış o neyse içmemeliydi zayıflamak istiyorsa spor yapabilirdi ve bu arada melisi ve diğer gelin adaylarına buradan selamlarımı iletiyorum:D

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title