Haberler

Michael Jackson'ın Çiftliği 100 Milyon Dolara Satışa Çıktı

Güncelleme:

Efsanevi şarkıcının dillere destan çiftliği Neverland, Jackson'ın ölümünden altı sene sonra 100 milyon dolara satışa çıktı.

Jackson ölümünden üç sene önce, çalışanlarının maaşını ödemediği çiftliği kapatmak zorunda kalmıştı. İçinde lunapark, sinema , tenis kortu, havuz, dev bir çiçek saat gibi çarpıcı alanları bulunan çiftliği, Jackson'ın borcuna karşılık satın alan firma içeriyi restore ettirdi ve şimdi de satış duyurusunu yaptı.

ÇOCUKLAR İÇİN HAYAL DÜNYASI

Kaliforniya, Santa Barbara'da bulunan çiftliğin içinde bir dönem hayvanat bahçesi de bulunuyordu. Michael Jackson, Peter Pan masalında, çocukların hiç büyümediği adanın ismi olan 'Neverland'i verdiği bu alanı 1987'de satın almış ve çocuklar için bir hayal dünyası yaratmaya niyetlenmişti.

GÖRMEK İSTEYENLER TESTTEN GEÇECEK

Çiftliğinde sık sık çocukları ağırlayıp içerideki oyun alanlarında oynamalarına izin veren Jackson 1993 yılında evinde ikâmet etmelerine izin verdiği bazı çocuklara karşı cinsel istismar suçlamalarıyla karşılaşmıştı. Suçlamalar 2003'te tekrar karşısına çıktı.

Michael Jackson'ın 1988-2005 yılları arasında ikâmet ettiği 1214 hektar büyüklüğündeki 'Neverland', yeni adıyla Sycamore Vadisi Çiftliği şimdi Sotheby's ve Hilton&Hyland ortaklığında 100 milyon dolara satışa çıkarıldı. Firma yetkilileri, satış duyurusunu içeriyi gezip görmek fırsatı olarak değerlendirecekleri şimdiden uyarıyor. Sotheby's'ten Suzanne Perkins, mülkü görmek isteyecek olanları ciddi bir ön yeterlilik testinden geçireceklerini ve içeride insanlara 'tur' yaptırmayacaklarını açıkladı.

SİNEMA SALONU BİLE VAR

Kaldı ki restorasyonun ardından bu devasa alanda, bir zamanlar Neverland olduğuna dair pek bir iz de kalmamış durumda. Suzanne Perkins, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada 'popun kralı' tarafından inşa edilen eğlence parkının söküldüğünü ve bir zamanlar buradaki çiftlikte bulunan hayvanat bahçesinde yaşayan meşhur egzotik hayvanlarının da uzun süre önce başka bir yere nakledildiğini anımsattı.Perkins Neverland'den tek tük kalan izlerin arasında içerideki tren ve çiçek saat olduğunu da ekledi.

Arazide şu anda iki gölün arasında konumlanan altı odalı ana malikane, iki ayrı konuk evi, basketbol ve tenis kortları, barbekü alanı, 50 koltuklu sinema salonu, yüzme havuzu yer alıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Michael Jackson Santa Barbara Kaliforniya Magazin Dünya Haberler

500

Yorumlar (17)

realiteMobil-ANDROID:

bilal abi hemen almali orayi.

8
4
yanıtYanıtla
Serdar:

HDP alsin kandirdiklari cocuklari neden daga götürüyorlar neverlanda götürsünler

4
5
yanıtYanıtla
kolonyaci:

beşiktaşta residence bile olsa apartman dairesi 10 milyon dolara satılıyorsa böyle bir cennet 100 milyon dolara ucuz. . . .

7
0
yanıtYanıtla
King of Pop ((:

Michaell aslaa unutmayacağızzz :(( :((

3
2
yanıtYanıtla
Bunu alırız arkadşlar sıkmayın canınızı:

ÜLKER

4
1
yanıtYanıtla
mossad:

michaelin öldügünü duydugumda evlat acisi gibi koymustu yemin ederim

4
0
yanıtYanıtla
semihMobil-ANDROID:

sana ölürüm ben michaelllll hicbisey diyemiyorummmmm

3
0
yanıtYanıtla
dilek k.:

HARİKA BİR YER YA ÇİFLİK BÖYLE OLUR İŞTE:)DEĞER O PARAYA ZENGİNİN BİRİ ALIR KESİN

3
0
yanıtYanıtla
moonwalker:

michael jackson olmedi. O bizim kalbimizde yasiyor onu yillar gecse de unumayacagiz!

1
1
yanıtYanıtla
Melek akin:

Michael Jackson bunu alirken Çok mutluydu Reportage gördüm. zaten o Herzaman baskalari mutlu etme icin yasadi . . ne oldu simdi gittii Kara topraga mekani Cennet olsun. cocuklum onun sarkilariyla Videolariyla gecti seni seviyoruz.

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title