Haberler

    İsrail Yine Uluslararası Sularda Müdahale Etti

    İsrail'in dokuz yıldır Gazze'ye uyguladığı ablukayı delmek için dört tekne ile düzenlenen üçüncü Özgürlük Filosu da sonuçsuz kaldı.

    İsrail'in dokuz yıldır Gazze'ye uyguladığı ablukayı delmek için dört tekne ile düzenlenen üçüncü Özgürlük Filosu da sonuçsuz kaldı. İsrail Deniz Kuvvetleri filoya müdahale etti.

    İsrail ordusu, Gazze'ye insani yardım taşıyan filoda bulunan Marianne adlı tekneyi uluslararası sularda durdurdu. 17 ülkeden 50 aktivistin bulunduğu tekne, İsrail'in Aşdod limanına yönlendirildi.

    Özgürlük Filosu 3'ün Gazze'ye yakınlığı. #SaveFlotilla3 #NextPortGaza

    #Marianne and the #FreedomFlotilla right now. pic.twitter.com/wOH3RdHRmZ— Mavi Marmara (@mavimarmaratr) 28 Juin 2015

    Teknede Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki'nin yanı sıra İsrailli Arap bir milletvekilinin de bulunduğu kaydedildi. Güneş panelleri ve tıbbi yardım taşıyan filoda bulunan diğer üç gemi ise müdahalenin ardından geri döndü. Filo 27 Haziranda İsveç'ten yola çıkmıştı.

    İşte #İsrail'in 3. Özgürlük Filosu'ndaki #Marianne teknesinde gözaltına aldığı aktivistlerin listesi #FreedomFlotilla pic.twitter.com/QcaCBu8tyn—

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 29 Haziran 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    İsrail Gazze Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title