Haberler

Irak Parlamentosu'nda Patlama

ABD, Irak Parlamentosu'nda Meydana Gelen ve İkisi Milletvekili 3 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Bombalı Saldırıyı Kınadı.

ABD, Irak Parlamentosu'nda meydana gelen ve ikisi milletvekili 3 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırıyı kınadı.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice saldırıyla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Açıkça belli ki, bunu gerçekleştirilenler yine teröristler ve Irak halkının demokrasi ve istikrara dayalı bir geleceğe sahip olmasını engellemek isteyenler" dedi.

"İyi günler de olacak kötü günler de" diye konuşan Rice, ABD'li kumandanların Irak halkını daha güvenli hale getirmek için çalıştıklarını vurguladı.

Öte yandan Beyaz Saray'dan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Gordon Johndroe, "ABD, demokratik bir şekilde seçimle başa gelmiş Irak hükümetine yönelik bu saldırıyı kınıyor" diye konuştu.

Johndroe, ABD ve Iraklı yetkililerin bu tür bir saldırının tekrarlanmasını önlemek için çalışacağını belirterek, "Teröristler, Irak halkına barış ve istikrar getirmek için çalışan bir hükümeti zayıflatmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaktır" diye kaydetti.

(AFP-SŞ-SŞ-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title