Haberler

İkizler Karışınca İdamdan Kurtuldu

Malezya'da Uyuşturucu Ticareti Yaptıkları Gerekçesiyle İdam İstemiyle Yargılanan Tek Yumurta İkizi Kardeşler, Yargıç Hangisinin Suçlu Olduğuna Kanaat Getiremeyince Serbest Kaldılar.

Malezya’da uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle idam istemiyle yargılanan tek yumurta ikizi kardeşler, başkent Kuala Lumpur’da görülen dava sırasında yargıç hangisinin suçlu olduğuna kanaat getiremeyince serbest kaldılar.

Hukukta ender görülen ilginç olay şöyle meydana geldi: 2003 yılında 27 yaşındaki Sathis ve Sabariş isimli ikizlerden biri, otomobilinde bulunan 166 kilo esrar ve iki kilo ham afyon ile geldiği bir evde polis tarafından tutuklandı. Hemen ardından, diğer kardeş de eve geldi ve o da tutuklandı. Ancak sonradan polis, son derece birbirine benzeyen kardeşlerden hangisinde uyuşturucu yakaladığını bulamadı. Aynı genetik şifreye sahip olduklarından, yapılan DNA testi de fayda etmedi. Bunun üzerine yargıç yeterli kanıt bulunamaması üzerine, "Yanlış bir insanı ölüme yollayamam" diyerek, ikiz kardeşlerin beraatine karar verdi. Malezya’da uyuşturucu suçuna idam cezası veriliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title