Haberler

Hollanda: Hollanda'daki Türk Siyasilere Seçim Öncesi Komplo İddiası

Hollanda'daki Türk Siyasilere Seçim Öncesi Komplo Kurulduğu İddia Edildi. Hıristiyan Demokratlar Partisi'nden (Cda) Adaylığı İptal Edilen Osman Elmacı, Ayhan Tonca ve İşçi Partisi'nden Aday Erdinç Sacan, Konuya İlişkin Basın Açıklaması Yaptı. Adaylıkları İptal Edilen Siyasiler, Sözde Ermeni Soykırımı'nı Kabul Etmedikleri İçin Böylesi Bir Durumla Karşılaştıklarını Dile Getirdi.

Hollanda'daki Türk siyasilere seçim öncesi komplo kurulduğu iddia edildi. Hıristiyan Demokratlar Partisi'nden (CDA) adaylığı iptal edilen Osman Elmacı, Ayhan Tonca ve İşçi Partisi'nden aday Erdinç Sacan, konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Adaylıkları iptal edilen siyasiler, Sözde Ermeni Soykırımı'nı kabul etmedikleri için böylesi bir durumla karşılaştıklarını dile getirdi.

Hollanda'da gerçekleştirilecek olan genel seçimlere adaylığını koyan Türk kökenli siyasiler, adaylıklarının iptal edilmesine ilişkin açıklamada bulundu. Hıristiyan Demokratlar Partisi'nden (CDA) adaylığı iptal edilen Osman Elmacı ve Ayhan Tonca ile İşçi Partisi'nden (PvdA) adaylığı iptal edilen Erdinç Sacan, düzenledikleri ortak basın açıklamasında, Sözde Ermeni Soykırımı'nı kabul etmedikleri için başlarına böyle bir durumun geldiğini öne sürdü. 22 Kasım 2006 tarihinde yapılacak olan seçimlerde, CDA ve PvdA'dan aday olan 3 Türk, partileri tarafından soykırımı kabul etmeleri yönünde baskı gördüklerini, bunu kabul etmemeleri üzerine de aday listesinden çıkarıldıklarını dile getirdi. Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDA) tarafından yapılan açıklamada, her iki adayın da, parti yönetiminin 1915 yılında Ermeni Soykırım iddialarına dair tutumlarını değiştirmeye yanaşmadıklarını ifade edilerek, aradaki görüş farklılıklarından dolayı iki adayı da milletvekili listesinden ihraç ettiklerini duyurdu.

Parti Genel Başkanı Maria Bijsterveld ile gece geç saatlere dek görüşmelerde bulunduklarını belirten CDA'lı Türk siyasiler, "Parti yönetimine Ermeni Soykırımı tasarsısını kabul etmemizin mümkün olamayacağını bildirdik. Bunun üzerine parti yönetimi de bizi milletvekili aday listesinden ihraç etti. Sağlık olsun. Oysa hakkımızda daha önce bazı asılsız iddialara yer verilmişti. Bunlar gerçeği yansıtmayan iddialardı. Hiçbir belgeye imza atmadık. Başımız dik, anlımız ak. Türk toplumunu bu tür iddialara ve başımıza gelen bu hadiseye karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Konu ile ilgili geniş açıklamayı daha sonra yapacağız'' dedi.

Öte yandan CDA'dan ihraç edilen Ayhan Tonca ve Osman Elmacı ile PvdA'dan ihraç edilen Erdinç Saçan'ın adaylıkları parti üst kurulunun kararıyla şimdilik askıya alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title