Haberler

Haaretz: Şimdi Hamas'ın Tek Gelir Kaynağı Türkiye

Güncelleme:

İsrail gazetesi, Hamas liderliğinin Esad rejimine karşı tutum değiştirmek zorunda kalacağını ve hala tek gelir kaynağının Türkiye olduğunu iddia etti.

Haaretz gazetesi, Hamas liderliğinin Esad rejimine karşı tutumunu değiştirmek zorunda kalacağını öne sürüyor ve halen Hamas'ın tek gelir kaynağının Türkiye olduğunu iddia ediyor.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İran Meclis Başkanı Ali Larijani'nin geçen hafta Lübnanlı Al Miadin kanalı ile yaptığı mülakat sırasında "İran ile Hamas arasındaki ilişkiler yeniden tesis edildi. Hamas ile bir sorunumuz yok" derken Müslümanlar olarak görevlerinin "direniş"i desteklemek olduğunu söylediğine işaret ediyor.

İRAN, YARDIMA SON VERDİ

Hamas ile Mısır arasındaki ilişkilerin Mısır rejiminin Müslüman Kardeşleri "terör örgütü" olarak ilan etmesinin ardından dramatik bir dönüş yaptığını anımsatan Haaretz, Hamas lideri Halit Maşal'ın sivillerin katledilmesini sert dille eleştirip uzun bir süre yaşadığı Suriye'den ayrılması üzerine İran'ın, Hamas'a sağladığı on milyonlarca dolar tutarında yardıma son verdiğini anlatıyor.

HAMAS, 699 MİLYON DOLAR AÇIK VERDİ

Haaretz, Katar'ın iki yıl önce Hamas'a söz verdiği 400 milyon dolarlık desteğin transferlerinin de durduğunu yazdığı haberinde bütün bu gelişmelerin sonucunda Hamas'ın bu yıl 699 milyon dolarlık açığını vereceğini, halen 40 bin kadar çalışanın maaşlarında ödememekte ve güvenlik güçleri finanse etmekte zorlandığını, Gazze'deki işsizliğin ise yüzde 43'ü bulduğunu yazıyor.

"TÜRKİYE, TEK GELİR KAYNAĞI"

Bunun ardından "Şimdi Türkiye, tek gelir kaynağı olmayı sürdürüyor. Hamas'a verilen yardım tutarı ise bilinmiyor" savını dile getiren Haaretz şöyle devam ediyor:

"ÖRGÜTÜN DAİMİ MERKEZİ DE TÜRKİYE'YE TAŞINACAK"

"Hamas liderliği 10 gün kadar önce Beyrut'ta yaptığı toplantıda büyük bir çoğunlukla örgütün daimi merkezi Türkiye'ye taşımaya karar verdi. Ancak Türk kaynaklarına göre, örgütten resmen böyle bir talep gelmedi ve gelirse bile Türkiye'nin mutabık olacağı kesin değil."

Kaynak: ANKA / Dünya

Haaretz Türkiye İsrail Hamas Dünya Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500

Yorumlar (12)

muhyeddin ünermuhyeddin11@mynet.com:

Sayın Benyamin Netanyahu bu konuda ben 11 dostumla senin yanındayım.saygılar

5
15
yanıtYanıtla
AKP'Lİ ŞAKACIsevdalar@hotmail.com:

Sanamı soracağız ülke olarak nereye ne yardım yapacağımızı! 100 yıl öncesinde bir ilçemizdi oralar:)))

15
4
yanıtYanıtla
muhyeddin ünermuhyeddin11@mynet.com:

sayın Benyamin Netanyahu ben 11 dostumla bu konuda senin yanındayım.saygılar.

4
12
yanıtYanıtla
sakarbabakaan12345@hotmail.com:

Allahim bu ve böyle pislikleri ve ona yardim eden edepsizleri sen Türkiyeden uzak tut.

9
2
yanıtYanıtla
3kuruşluk devletsinibrahim_ylmzel@hotmail.com:

pkknın gelir kaynağıda sizsiniz

8
2
yanıtYanıtla
muhyeddin ünermuhyeddin11@mynet.com:

hataylı sanada domuz postu giydermek gerekir çünkü konuşman domuzlara benziyor.

3
6
yanıtYanıtla
talhatalhabb@hotmail.com:

mekke tarumar olacak tekrar kudüs mamur olacak hadisi şeriflerde kıyamet alametlerndendir . kudus şuan zaten mukaddesatmzn ilklerinden ilerde layık oldugu ellerde olacak biiznillehhhhh

4
2
yanıtYanıtla
HIDIRSAHIT@WINDOWSLIVE.COM:

MEKKEYE HİÇBİRŞEY OLMAZ ÖNCE SİZ KUDUSLE BERABER YERİN DİBİNE GEÇERSİNİZ KIYAMETTEN EVVEL ALLAH U AKBAR ALLAH U AKBAR LA ILAHE ILLALLAH

yanıt0
yanıt0
HIDIRSAHIT@WINDOWSLIVE.COM:

ŞUNLAR YAHUDİLERLE YARDIMLAŞIRLAR MEKKENİN TARUMAR OLMASI İÇİN KUDÜSÜN YÜCELMESİ İÇİN ELLERİNDE , ONLAR ANCAK KENDİLERİNİ ALDATIRLAR , ALLAH I VE MÜMİNLERİ ALDATAMAZLAR ALLAH U AKBAR ALLAH U AKBAR LA ILAHE ILLALLAH MEKKEYİ O ŞEREFLİ MESCİDİ HARAMI VE MÜMİN KARDEŞLERİMİZİ UNUTMAYALIM . BUNLAR KUDÜSTEN ÖNCE YOK OLMAZ , DÜŞMANLARIMIZ GÖZLESİN DURSUN , ALLAH RESULÜNE DİNİNE İHANET ETMEZ, ALLAH SÖZÜNDENDE DÖNMEZ MEKKE GÜVENLİ ŞEHİRDİR

yanıt0
yanıt0
talhatalhabb@hotmail.com:

hıdır arkadaşım ne acı ki malın tekisin . her yükselişin bir inişide vardı mekkeyi hz ibrahim onardı ondan evvler garib haldeydi .ben kıyamete yakın hadislerden bahsettim aklın kıtbari ac okuda imanndan olma . gerci okudugunu anladıgınada emin değilim senn

yanıt0
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title