Haberler
BBC

Taşınmak İsteyenlere 2 Bin Euro Vaat Eden İtalyan Kasabasından Yabancılara Kötü Haber

Güncelleme:

Göç almak için 2000 euro teşvik payı ve düşük kiralar vadetmesinin ardından talep yağmuruna uğrayan İtalya'nın Bormida kasabasından yabancıları üzecek bir açıklama geldi.

İtalya'nın Liguria bölgesinde yer alan Bormida'nın nüfus kaybı nedeniyle hayalet kasabaya dönüşmesinden endişe eden Belediye Başkanı Daniele Galliano, ikametlerini buraya taşıyacaklara tek seferlik 2000 euro ödenmesini ve 50 euro'dan başlayan düşük kira ücretleri alınmasını öngören bir proje hazırlamıştı.

TÜM DÜNYADAN MESAJ YAĞMURUNA TUTULDU

Projenin ilk olarak yerel basında, ardından da sosyal medyada ve uluslararası basında yayılması üzerine Galliano tüm dünyadan mesaj yağmuruna tutuldu.

"İNTERNET DE VARSA HEMEN GELİRİM"

"2000 euroyu ben size ödeyeyim, yeter ki beni alın", "İnternet de varsa hemen gelirim" gibi çok sayıda mesaj alan belediye başkanı, dün yeni bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi.

"HENÜZ FİKİR AŞAMASINDA"

Belediye Başkanı Daniele Galliano Facebook sayfasına yazdığı mesajda, teşvik planının henüz fikir aşamasında olduğunu ve İtalya dışındakilere açık olmadığını söyledi. Galliano mesajında şu ifadeleri kullandı: "Bu son mesajım olacak, olaya netlik getirmeyi umuyorum. Benimkisi, Liguria Bölge Yönetimi'ne sunulacak bir fikirdi, halen bölge yönetimiyle temas halindeyim. ve bu fikir sadece ulusal düzeyde geçerli."

"HABER YANLIŞ ANLAŞILDI"

Haberin yanlış anlaşılarak tüm dünyada yayıldığını ve kendisini binlerce kişinin takip etmeye başladığını belirten Galliano, şöyle devam etti: "İtalya şahane bir ülke ama bazı diğer ülkeler gibi ekonomik krizde. Beni bugün 17 binden fazla kişi takip ediyor ve maalesef herkese yardım etmek mümkün değil. Yine de ilginiz için teşekkürler."

Galliano, Facebook'ta daha önce bu projesiyle ilgili yayımladığı tüm mesajları da kaldırdı.

BBC

Facebook İtalya Komik - İlginç Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title