Haberler

Gaziantep, Berlin'de Türk Mutfağını Tanıttı

Almanya’da yapılan Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’na katılan Gaziantep Belediyesi, Türk ve Gaziantep mutfağının lezzetlerini tanıttı.

Almanya'da yapılan Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'na katılan Gaziantep Belediyesi, Türk ve Gaziantep mutfağının lezzetlerini tanıttı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB) ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Fuara katılan UNESCO Gastronomi şehri seçilen Gaziantep, Türk mutfağını tanıtırken misafirlerine yaptığı ikramla herkesin gönlüne taht kurdu. Bu yıl ikinci kez Uluslararası Turizm Borsası Fuarına katılan Gaziantep standı büyük ilgi görüyor. Fuar boyunca büyük ilgi gördüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, ITB Fuarına ikinci kez katıldıklarını kaydederek, "Gaziantep'in kültürü, turizmi açısından ele alırsak gerçekten çok zengin bir potansiyele sahip bir ile sahibiz. Şimdiye kadarki turizm faaliyetlerimizin ve atalarımızdan miras kalan kültürümüzün tanıtımı için buralardayız. Tabi bize atalarımız somut kültürel miras, Dülük, Yesemek, Tilmen Höyürk, Zeugma gibi miraslarımız var. Bir yemek dediğimiz gastronomi dalında UNESCO'nun yaratıcı şehirler ağına girdik" dedi.

Tural, Gaziantep'in bu ağa girmesinin yüzyılların birikimi olduğunu ifade ederek, "Bir yemeğin oluşumu, meydana gelmesi bu yemeklerin üst üste konması yılların birikimini alıyor. Bu Gaziantep'in yüzyıllar öncesinden yerleşik hayata geçtiğinin, yemeklerin piştiğinin, gelen neslin bu yemeğin üzerine koyarak bu safhalara getirmesi demek. UNESCO'nun yaratıcı şehirler ağına alırken bir takım süzgeçlerden geçiyor" ifadesini kullandı. Gaziantep'in bu konuda şanslı olduğunu sözlerine ekleyen Murat Tural, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Gerekli alt yapımız var. Kitaplarda yer alan Kazan yemeğimiz dediğimiz 269 yemeğimiz var, bazı yararlarımız bunu 400 küsura kadar çıkarıyorlar. Bizim üzerimize düşen bu fuarda antik kentlerimizi ve atalarımızdan beri devreden yemek kültürümüzü tanıtmaktır. Yemek işi hem lezzet hem size devredilen bir mirasın sunumu"

Tural, Gaziantep'in kültürünü, örf adetlerin, geleneklerin, miras bırakılan tarihsel mekanları anlatmaya geldiklerini kaydederek kültürel mekanların dokümanlarını getirdiklerini belirtti. Tural, Bakan Mahir Ünal'ın düzenlediği basın toplantısının ardından konuklara Gaziantep mutfağının ikramlarının yapıldığını belirterek, "Bizim amacımız özelde Gaziantep'i genelde Türkiye'yi tanıtmak. Gaziantep marka bir şehir. Güzel bir ilgi var standa. UNESCO yaratıcı şehirler ağına girdikten sonra da ilgi bir kez daha arttı. Yani bu ilginin sebepsiz olmadığını anladım. Gaziantep'te bir cevher var. Gelen yöneticilerin de iyi yöneticiler olmasından dolayı da Gaziantep üzerine ekliyor" açıklamasını yaptı - BERLİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Fikret Murat Tural Gaziantep Almanya Berlin Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title