Haberler

Frankfurt: Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı Devam Ediyor

Bu Yıl 58.'si Düzenlenen Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı Devam Ederken, Türkiye, 2008 Frankfurt Kitap Fuarı'nın Konuk Ülkesi Olarak Belirlendi.

Bu yıl 58.'si düzenlenen Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı devam ederken, Türkiye, 2008 Frankfurt Kitap Fuarı'nın konuk ülkesi olarak belirlendi.

111 ülkeden 7 binden fazla firmanın katıldığı 58. Uluslararası Frankfurt kitap Fuarı'na Türkiye, 2008 yılında konuk ülke olarak katılacak. Türkiye'nin fuara konuk ülke olması hakkındaki protokol, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Frankfurt Kitap Fuarı Direktörü Juergen Boos arasında geçtiğimiz günlerde Ankara'da imzalanmıştı. 1949 yılından beri düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı'na 1999 yılından bu yana katılan Türkiye ilk kez, konuk olarak katılacak. Fuar etkinlikleri 2006 yılında Türk-Alman Yayıncılar Kongresi ile başlayacak.

Türkiye'nin konuk olacağı 2008 yılında fuarda Mevln ve felsefe üzerine kongrelere, sema gösterilerine, tasavvuf müziği konserlerinin yanı sıra Türk filmleri festivali, Karagöz-Hacivat, Anadolu Ateşi Dans Grubu, Modern Halk Dansları Topluluğu gösterilerine yer verilecek. Türkçe'den Almanca'ya çevrilmiş eserler ve çocuk eserleriyle donatılmış Türkiye Gezici Kütüphanesi de, 2008 yılında Almanya'yı dolaşacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title