Haberler

Ermeni Gruptan Türk Basınına Sert Mesaj

Ermeni Asıllı Amerikalı Müzik Grubu System Of A Down, Türk Basınını Kendilerine İftira Atmakla Suçladı.

Ermeni asıllı Amerikalı müzik grubu System of a Down, Türk basınını kendilerine iftira atmakla suçladı.

Türkiye'de de ciddi bir hayran kitlesine sahip olan System of a Down grubunun Holy Mountains (Kutsal Dağlar) isimli şarkılarının klibi ardından Türk basınında başlayan tartışma, Ermeni asıllı Amerikalı grup tarafından sert bir biçimde eleştirildi.

Grubun resmi sitesinde yapılan açıklamada, "Türk basını, System of a Down hakkkında utanmaz yalanlar ortaya atıyor. Bunları arasında bizim 1998 yılında Slayer ile birlikte çıktığımız turun biletlerinde Türk karşıtı sloganlar attığımız da yer alıyor" denildi.

"HİÇBİR BİLETTE TÜRK KARŞITI SLOGAN YER ALMADI"

"System of a Down'dan mesaj" başlığıyla yapılan açıklamada, asıl gerçeğin, 1998 yılında ünlü heavy metal grubu Slayer'ın ön grubu olarak çıktıkları turda System of a Down'un Türkiye'deki konseri iptal etmesi olduğu ifade edildi. 1998 yılında Slayer'ın Türkiye konseri için basılan biletlerin sorumluluğunun Slayer'da olduğu kaydedilen mesajda, üstelik biletlerin üzerinde Türk karşıtı hiçbir sloganın yer almadığı belirtildi.

Grup, sadece 1998 yılında değil hiçbir turlarındaki biletlerde Türk karşıtı sloganlar olmadığını savundu.

Türk basınına da bir mesaj gönderen grup, "System of a Down, Türkiye'deki ve diğer yerlerdeki basının gerçekler konusunda bilinçli, araştırmalarında sorumlu ve yazdıklarında dürüst olmasını diler" dedi.

Grubun bu açıklamaları, bazı Amerikan müzik sitelerine "System of a Down Türk basınına karşı" şeklinde duyuruldu.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title