Haberler

Boynu Ters Doğan Adam Hayatını Yazdı

Güncelleme:

Brezilya'da boynu ters doğan Claudio Vieira de Oliveira hayatını kaleme aldığı kitabıyla kitlelere ilham kaynağı oldu.

Brezilya'nın Monte Santo şehrinde yaşayan ve 40. yaşına girmesine az kalan Claudio Vieira de Oliveira doğduğunda, doktorlar ailesine onun için hiçbir umut olmadığını ve çocuklarını ölüme terk etmeleri gerektiğini söylemişti. Çok nadir görülen bir eklem bozukluğu (Artrogripozis) nedeniyle boynu ters doğan Oliveira, doktorların bu sözlerini boşa çıkardı. Muhasebeci ve kitlelere ilham veren bir konuşmacı oldu.

DOKTORLAR YAŞAMASINA İHTİMAL VERMEDİ

Oliveira doğduğunda, doktorlar annesine oğlunun hayatta kalmasının imkansız olduğunu söylemişti. Ancak Oliveira "Çocukluğumdan beri hep bir şeylerle meşgul oldum ve başka insanlara bağlı olmayı sevmedim. Bugün kendi başıma televizyonu açabiliyorum, cep telefonum çaldığında yanıt verebiliyorum, radyoyu açabiliyorum, internet ve bilgisayar kullanabiliyorum." demişti.

HER İŞİNİ YAPABİLİYOR

Oliveira'nın annesi Maria Jose ise "Doğduğunda insanlar 'bebeğin ölecek' diyordu çünkü nefes almakta bile zorlanıyordu. 'Boşuna bebeğini doyurma, nasıl olsa yaşamayacak' diyenler bile vardı." sözleriyle yaşadıklarını aktarmıştı.

Oliveira, yapılan ufak tefek değişikliklerle bugün hayatını kendi başına sürdürüp neredeyse her işini yapabiliyor. Ağzıyla kalem kullanıp yazı yazıyor, dudaklarıyla bilgisayarın faresini yönetebiliyor.

HAYATINI YAZDIĞI KİTABINI YAYINLADI

Oliveria şu sıralar, hayatını yazdığı ilk kitabını yayınladı. 'El Mundo Esta a Contramano' (Dünya Yanlış Bir Yol Etrafında) isimli kitabının lansmanı Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde Sanat Müzesi'nde yapıldı.

Annesi Maria Jose, Oliveira'nın her zaman herkesin yaptığı normal şeyler yapmasını istediğini, kendinden çok emin olduğunu ve sokakta yürümekten çekinmediğini, oğlunun şarkılar söylediğini ve dans ettiğini yani hayata küsmediğini söyledi.

DÜNYANIN HER YERİNDEN DAVETLER ALIYOR

Sekiz yaşından sonra dizlerinin üzerinde yürümeye başlayan genç adam, yatak, fişler ve ışıklar konusunda her şeyini kendisi hallediyordu.

Oliveira, "Hayatım boyunca dünyaya vücudumu adapte etmeye çalıştım. Şu anda kendimi farklı olarak görmüyorum. Normal bir insanım. Ters bir şey göremiyorum. Artık korkmuyorum ve profesyonelim, uluslararası bir konuşmacı olarak dünyanın her yerinden davetler alıyorum diyebilirim." dedi.



Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yaşam Dünya Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

500

Yorumlar (13)

din:

tanrı neden bunu yapmış olabilir

12
44
yanıtYanıtla
Azeri Balasi..:

Allah her seyi guzel yaratdi. Iyi benden kotu sendendir dedi. Bunca savaslar, kimyasal silahlar, icki, uyusturucu varken boyle vakalar sadece insanlarin eseridir. Allah bunu sadece bize hamd etmek icin yolladi. Parcalanmis bir eli yeniden yapmak en zor beyin ameliyyatindan bile mumkunsuz. Tanrini sorgulamaktansa mukemmel bir ele sahib oldugun icin sukr et.

yanıt24
yanıt1
dogru soyler:

azeri belasi biraz arastir oku :)) merak etme o dediginide insanlar yakinda yapacak :)))

yanıt0
yanıt0
Azeri Balasi..:

Burada Allaha tesekkurleri kinayanlar, yaradilanimi beyenmedin yoksa Yaradanimi?Allah istedi boyle yapti Onun elinde degilmi?

40
2
yanıtYanıtla
KAN BEYNİNE GİTMİŞTİR:

ALLAH YARDIMCISI OLSUN

32
2
yanıtYanıtla
KRAL:

ALLAH HER ŞEYE KADİR DİR. . . .

27
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Allahu Teala''nın hikmetlerini sorgulamak yerine Kur''an-ı Kerim i açıp Hz. Musa ile Hızır Aleyhisselam''ın yolculuğunu okuyun! Haşa Şirke götürecek yanlış düşüncelerin cevabı oradadır inşaAllah. .

21
3
yanıtYanıtla
seba:

Allah sana her nimeti verdiginde sukretmiyorsun da; sana araz verince neden sikayet ediyorsun'' demis. bir bilgin. . bu insan halinden memnun mu sikayeti var mi? Yok, o zaman Allah insana yuklenemeyecegi yuk vermez . birde bu bakis acisindan bakin derim.

11
1
yanıtYanıtla
BU NE YA:

KALDIRIN ŞU HABERİ

6
2
yanıtYanıtla
HAŞGEŞ KAFALI:

ALLAH SAĞLIK SIHAT VERSİN

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title