Haberler

Çin, Mısır'a Yeşil Dönüşüm İçin Ekipmanlar Gönderdi

Güncelleme:

Çin, Mısır'a yeşil dönüşüm ve iklim uyumu çalışmalarını desteklemek amacıyla enerji tasarruflu ekipmanlar gönderdi. Bağış kapsamında güneş enerjili LED sokak lambaları, LED lambalar, evler için güneş enerjisi sistemleri ve enerji verimliliğine sahip klimalar yer aldı. Bu bağışın, Mısır'ın tüketim alışkanlıklarını yeşil hale getirmesine yardımcı olması hedefleniyor.

Çin İklim Değişikliğiyle Mücadeleye Destek İçin Mısır'a Enerji Tasarruflu Ekipman GönderdiMısır'ın başkenti Kahire'de Çin menşeli enerji tasarruflu ekipmanların teslim töreninde Çin'in Mısır Büyükelçisi Liao Liqiang (ortada) ve Mısır Çevre Bakanı Yasemin Fuad (sağdan ikinci) el sıkışıyor, 18 Haziran 2023. (Fotoğraf: Wang Dongzhen/Xinhua)

KAHİRE, 19 Haziran (Xinhua) -- Çin, Mısır'a yeşil dönüşüm ve iklim uyumu çalışmalarını desteklemek amacıyla enerji tasarruflu ekipmanlar gönderdi.

Çin Ekoloji ve Çevre Bakanlığı tarafından Pazar günü teslim edilen bağış kapsamında güneş enerjili LED sokak lambaları, LED lambalar, evler için güneş enerjisi sistemleri ve enerji verimliliğine sahip klimalar yer aldı. Bu bağışın, Mısır'ın tüketim alışkanlıklarını yeşil hale getirmesine yardımcı olması hedefleniyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen teslim töreninde konuşan Çin'in Mısır Büyükelçisi Liao Liqiang, iklim değişikliğiyle mücadelede Çin ile Mısır arasındaki işbirliğinin, iki ülke arasındaki dostluğun büyüklük ve derinliğini yansıttığını kaydetti.

Büyükelçi, "Bu işbirliği, Çin ile Mısır'ın yeşil ve düşük karbonlu dönüşümü teşvik etme ve iklim değişikliğiyle mücadele etmeye yönelik sağlam iradesini gösteriyor" dedi.

Xinhua'ya konuşan Mısır Çevre Bakanlığı Çevre İşleri Kurumu Başkanı Ali Abo Sena, bağışın, Mısır'ın sera gazı emisyonlarını azaltarak iklim taahhütlerini yerine getirmesine yardımcı olabileceğini belirtti.

Bağış, Çin Ekoloji ve Çevre Bakanlığı ile Mısır Çevre Bakanlığı arasında 2016'da imzalanan iklim değişikliğiyle mücadele bağışları mutabakat zaptı çerçevesinde gerçekleştirildi.

Kaynak: Xinhua / Dünya

Güneş Mısır Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title