Haberler

Berlusconi'ye 'İki Yıl Kamu Görevlerinden Men' Cezası

İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi hakkında iki yıl kamu görevlerinden men cezası verildi.

İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi hakkında iki yıl kamu görevlerinden men cezası verildi.

Milano İstinaf Mahkemesi İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi hakkında iki yıl kamu görevlerinden men cezası verdi. İtalya'daki Yüksek Mahkeme vergi yolsuzluğu suçlamasıyla 4 yıl hapis cezasına çarptırılan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin cezasını onarken, savcılığın 5 yıl kamu görevlerinden men cezası talebinin Milano İstinaf Mahkemesi'nce gözden geçirilmesini istemişti.

77 yaşındaki Silvio Berlusconi'nin kesinleşen bu ilk mahkümiyeti, yaşından dolayı bir yıla indirilmiş, Berlusconi cezasını kamu hizmeti yaparak çekmeyi tercih ettiğini kaydetmişti.

Berlusconi'nin avukatları bugün çıkan kararla ilgili olarak ise Yüksek Mahkemeye temyiz başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Senato'nun Dokunulmazlık Komisyonu, bundan iki hafta önce ikinci kez Berlusconi'nin senatörlük görevini bırakması gerektiği yönünde görüş bildirmişti. Bu konudaki son kararın ise Kasım ayında alınması bekleniyor. - ROMA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Silvio Berlusconi Milano İtalya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title