Haberler

Berlin: Murat Kurnaz'a İşkence Yapılmasına Alman Askerlerin Şahit Olduğu İddia Edildi

ABD'nin Küba'daki Guantanamo Üssü'nde Yaklaşık 5 Yıl Tutulduktan Sonra Serbest Bırakılan Murat Kurnaz'la İlgili İddialar Bitmek Bilmiyor. Murat Kurnaz'ın Hiçbir Suç İşlemediğini İddia Eden Bir Kısım Medyanın Ardından Şimdi de Stern Dergisi, Kurnaz'a Alman Askerlerin Gözü Önünde İşkence Yapıldığı İddiasını Ortaya Attı.

ABD'nin Küba'daki Guantanamo Üssü'nde yaklaşık 5 yıl tutulduktan sonra serbest bırakılan Murat Kurnaz'la ilgili iddialar bitmek bilmiyor. Murat Kurnaz'ın hiçbir suç işlemediğini iddia eden bir kısım medyanın ardından şimdi de Stern Dergisi, Kurnaz'a Alman askerlerin gözü önünde işkence yapıldığı iddiasını ortaya attı.

Dergi, Kurnaz'ın Afganistan'da da Alman askerlerinin gözü önünde Amerikalı askerler tarafından dövüldüğünü öne sürdü. Alman Stern Dergisi, Kurnaz'ın yakalandıktan sonra bir süre tutulduğu Afganistan'da görev yapan Alman özel timine bağlı bir yetkilinin, 'Biz, Amerikalıların tutuklulara nasıl kötü muamele yaptığına şahit olduk. Bu insanlık dışıydı' şeklinde konuştuğunu yazdı. Haberde ayrıca, Alman İstihbarat Teşkilatı'nın (BND) Başbakanlık'a gönderdiği 9 Ocak 2002 tarihli bir mektupta, Türk vatandaşı olan ancak Almanya'da yaşayan Kurnaz'ın Kandahar Kenti'nde tutuklandığının ve Guantanamo'ya gönderileceğinin bildirildiği ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title