Haberler

Bağdat: Irak'taki Bayrak Krizi

Son bir haftadır Irak'ın gündemine bomba gibi düşen bayrak krizi devam ederken, tartışmaya son olarak Irak Milli Uzlaşma Cephesi de müdahil oldu.

Son bir haftadır Irak'ın gündemine bomba gibi düşen bayrak krizi devam ederken, tartışmaya son olarak Irak Milli Uzlaşma Cephesi de müdahil oldu.

Irak'ta geçtiğimiz hafta itibariyle başlayan bayrak krizi sürüyor. Bölgesel Kürt Hükümeti'nin Başkanı Mesud Barzani'nin Irak bayrağıyla ilgili açıklamaları üzerine başlayan tartışmalara son olarak Irak Milli Uzlaşma Cephesi de müdahil oldu. Cephe adına bir açıklama yapan Sünni milletvekili Muhammed Molla Emin, Bölgesel Kürt hükümetinin başkanı Mesud Barzani'nin Irak bayrağı ile ilgili yaklaşımını eleştirerek, "Sayın Barzani, geçmişte bu bayrak altına sığınarak kendi canını kurtarmıştır" dedi.

Irak'ın mevcut sorunlarının kendine yettiğini söyleyen Emin, "Gereksiz sorun çıkarmak, ülkeye ihanettir. Bugün bu sorunu gündeme getiren sayın Barzani, geçmişte bu ülkenin aynı bayrağı altında kendi canını dış güçlere karşı korumuştur. Bugün ne oldu da bu bayrağa dil uzatılıyor. Kimse gereksiz yere sorun çıkarıp, toplumun milli duygularını zedelemesin. Bu bayrak tüm Irak halkının bayrağıdır" şeklinde konuştu.

Öte yandan Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesud Barzani'nin ortaya çıkardığı bayrak kriziyle ilgili son açıklamayı dün Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani yapmış, Irak Devlet Başkanı'nca yapılan bu açıklamada Irak'ın yakında yeni bir bayrağa kavuşacağı vurgulanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title