Haberler

Anastasiadis İstanbul'a Gidecek

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, 23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Dünya İnsani Zirvesi’ne katılmak için, İstanbul’a gidecek.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, 23-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmak için, İstanbul'a gidecek.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in İstanbul'daki zirve çerçevesinde Lübnan ve Finlandiya Başbakanı ile ikili görüşmelerde bulunacak. Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis ise konuyla ilgili açıklamasında, Lübnan Başbakanı ile yapılacak olan görüşmede, Güney Kıbrıs-Lübnan ilişkileri yanı sıra, ilk önce Dışişleri Bakanları ardından da devlet başkanları düzeyinde gerçekleştirilecek olan Güney Kıbrıs-Yunanistan-Lübnan üçlü görüşmesinin ele alınacağı kaydedildi. Rum AB Komiseri Hristos Stilyanidis'in de İstanbul'daki toplantıya katılacağı belirtildi.

İSTANBUL'UN ARDINDAN LÜKSEMBURG

Anastasiadis'in 28 Mayıs tarihinde ise Avrupa Halk Partisi'nin 40'ıncı kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak için Lüksemburg'a gidecek. Rum Hükümeti Sözcüsü Hristodulidis, Anastasiadis'in etkinlik çerçevesinde Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Almanya Başbakanı Bayan Angela Merkel ile bir araya geleceğini ve ele alınacak olan konular arasında Türk vatandaşlarına vize serbestisi konusunun da bulunacağını dile getirdi. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Nikos Anastasiadis Güney Kıbrıs İstanbul Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title