Haberler

Alevi Derneklerinden Alman Televizyonuna Tepki Yürüyüşü

Alevi Dernekleri, Alman Televizyonu Ard'nin Büyük Tepki Çeken Dizisi Tatort'a Karşı Bugün Bir Tepki Yürüyüşü Düzenleyecek.

Alevi dernekleri, Alman televizyonu ARD'nin büyük tepki çeken dizisi Tatort'a karşı bugün bir tepki yürüyüşü düzenleyecek.

Alman televizyonu ARD'nin dizisi Tatort'ta Alevileri küçük düşüren görüntülerin yayınlandığını belirterek duruma tepki gösteren 6 bin Alevi, yürüyüş için Köln'de toplandı.

Dizinin 23 Aralık tarihinde yayınlanan bölümünde Alevileri rencide edecek karelerin yer aldığını belirten Alevi ve Müslüman derneklerine mensup kalabalık bir grup, 2 gün önce ARD televizyonun binası önünde toplanmıştı. Binanın önüne siyah çelenk bırakan grup, dizinin yayından kaldırılmasını talep etmişti. Burada bir basın açıklaması yapan Alman Alevi Birlikleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arslan, "Bu saygısızlık Yahudilere yapılsaydı Alman basını bu kadar duyarsız kalabilir miydi?" demişti.

Arslan Alevilerin örgütlendiğini belirterek, "Ezilmeyeceğiz" şeklinde konuşmuştu.

(ES-İÖZ-İÖZ-GS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title