Haberler

ABD'nin Suikast Ordusu JSOC, Musul'da

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanı Carter, Beyaz Saray'dan emir alan 'gizli suikast' ordusu JSOC'u Musul'da görevlendirdiklerini itiraf etti.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, ABD'nin suikast ordusu olarak bilinen JSOC'un (Ortak Özel Operasyon Komutanlığı) Musul operasyonunda aktif rol aldığını itiraf etti. ABD'nin kurduğu IŞİD karşıtı koalisyonun 13 üyesiyle Paris'te yaptığı toplantının ardından gazetecilere konuşan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, JSOC'un savaş alanında görevlendirildiğini itiraf ederek "Biz operasyonlarda Ortak Özel Operasyon Komutanlığı'nı (The Joint Special Operations Command) da görevlendirdik" dedi.

RAKKA OPERASYONUNDA DA KİLİT ROL OYNAYACAKLAR

İnfaz timlerinin Rakka operasyonunda da kilit rol üstleneceği bildiriliyor. 11 Eylül saldırılarından bu yana suikast, infaz, gizli işkence ve adam kaçırma gibi operasyonlar yürüten Özel birlik JSOC'un, uzun bir süredir Irak ve Suriye'deki bazı yerel güçlere askeri eğitim verdiği de belirtiliyor.

ÖZEL BİRLİK, CIA'İ GÖLGEDE BIRAKTI! BİNLERCE KİŞİYİ İNFAZ ETİLLER

11 Eylül sonrası talimatları doğrudan Beyaz Saray'dan alan ABD'nin gizli suikast ordusu Özel birlik JSOC, suikast, infaz, gizli işkence ve adam kaçırma gibi operasyonlarda CIA'i geride bırakmıştı. Son 10 yılda asker sayısı 25 bine çıkan JSOC, binlerce kişiyi infaz etti.

AFGANİSTAN'DA 550 HEDEFİ VURUP, BİN KİŞİYİ ÖLDÜRDÜLER

Timler gizli merkezlerde insanlara işkence etmek, aç bırakmak ya da aranan kişileri teslim olmaya zorlamak için eş ve çocuklarını kaçırmak gibi taktiklere başvuruyordu. JSOC sadece Afganistan'da 2008'de 550 hedefi vurup bin kişiyi öldürdü. 2009'da 464 operasyonla 500 kişi öldürüldü. Irak'ta 2005'te ayda 300 civarında baskın düzenlenmişti. JSOC'tan bir yetkili "Karanlık bir meseleyiz. Evreni idare eden bir gücüz ama görünemeyiz. CIA'in yaptığımız şeyleri yapmaya gücü ve yetkisi yok" ifadelerini kullanmıştı.

ÖLÜM EMRİ BEYAZ SARAY'DAN

JSOC, eski Başkan George W. Bush ve halefi Barack Obama'nın emriyle Irak ve Afganistan'ın yanı sıra ABD'nin resmen savaşta olmadığı Yemen, Suriye, Pakistan, Somali, Filipinler ve Nijerya gibi ülkelerde operasyonlar yürüttü.

Beyaz Saray JSOC'a nadiren kara listedeki kişileri yakalamayıp doğrudan öldürme yani suikast yetkisi veriyor. JSOC ölüm listesini CIA'den bağımsız hazırlamıştı. Üniforma giymeyen timler 'Kuzey Virginia Gizli Ordusu', 'Yeşil Görev Gücü', 'Görev Gücü 11', 'Görev Gücü 121' gibi takma isimler alıyor. Bu arada JSOC'un ilk görevi 1980'de Tahran'da ABD elçiliğindeki rehineleri kurtarma amacıyla düzenlenen 'Şahin Pençesi Operasyonu'ydu. Operasyon, ekibi taşıyan helikopterin çöle düşüp sekiz kişilik ekibin ölmesiyle fiyaskoyla sonuçlanmıştı. (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ashton Carter Beyaz Saray Rakka Musul Dünya Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title