Haberler

Duayenler Festivalde Buluştu

Cüneyt Arkın, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın, 'Altın Üzüm Kısa Film Festivali' galasına renk kattı.

Türk Sineması'nın unutulmaz simaları Cüneyt Arkın, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın, Manisa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Altın Üzüm Kısa Film Festivali' galasına renk kattı. Genç yönetmenlere ödülleri, Türk Sineması'nın duayenleri tarafından verildi.

Manisa Belediyesi'nin bu yıl ikincisini organize ettiği 'Altın Üzüm Kısa Film Festivali'nin galası, Kültür Sitesi Lale Salonu'nda yapıldı. Festivale Türk Sineması'nın ünlü isimleri Cüneyt Arkın, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit ile birlikte Demet Evgar, Melih Ekener ve Zafer Algöz de katıldı. Galaya ayrıca, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda davetli katıldı. Festival galasının açılış konuşmasını yapan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'yı kültür ve sanat kenti olarak tanımlayarak, "Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız Altın Üzüm Kısa Film Festivali'nde kentimizi ünlü sanatçılarla buluşturup, ilimizi bir tiyatro kenti yapmaya söz verdik. Bu sözleri 1 yıl içinde tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Biz belediyeciliğin sadece kentin sorunları ile ilgilenmek olmadığını göstermek istiyoruz. Alışılmışın dışına çıkarak Manisalılara geleceğin yönetmenlerini, aktörlerini yetiştirmenin imkanını vermek istiyoruz. Türk sinemasına onlarca ünlü kazandırmış kentimizin daha popüler hale gelmesi için imkanlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gidiyoruz. Gençlerimize değer veriyoruz. Onlara konservatuar ve müzik stüdyoları açarak destek oluyoruz" dedi.

"TAÇLANDIRMAK LAZIM"

Konuşmasının başında yaşamını yitiren Ömer Lütfi Akat'ı anan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Ülkemizde sinemanın tarihi 100 yılı geçti. Her birimizin hayatında beyaz perdenin önemi çok büyük. Hepimizin yaşamında büyük izler bıraktı. Manisa önemli bir sanayi ve tarım kenti. Bunu mutlaka kültürle, sanatla taçlandırmamız lazım. Bunun için her birimiz taşın altına eline koymalıyız. İlimizin sahip olduğu her türlü değeri tanımalıyız ve tanıtmalıyız. Her Manisalı bu konuda bir elçi görevi üstlenmelidir" dedi.

Festivalin fikir babalarından biri olarak bilinen Manisalı ünlü Sanatçı Demet Evgar'da, festivalde Manisa'nın bu tür festivalleri hak ettiğini söyledi. Manisa'da daha 10 yıl önce film izlenecek sinema salonlarının dahi olmadığını hatırlatan Evgar, "Bugün artık büyük bir festivalimiz var. Bundan dolayı çok mutluyum" dedi. Festivalde jüri üyeliği yapan Demet Evgar, Lale Kabadayı, Faik Kerteli, Onur Çakalöz, Engin Kümüştekin ve Tayfun Şengöz'e Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından plaket verildi. Konuşmaların ardından film müzikleri dinletisi sunuldu. Çağdaş yaylı grubunun sunduğu gösteri beğeni ile izlendi.

PLAKET VERİLDİ

Belediye Başkanı Cengiz Ergün festivalin onur konuğu olan Filiz Akın'a teşekkür plaketi verdi. Türk Sinemasının ünlü siması Filiz Akın yaptığı konuşmada, "Manisa kendine yakışanı yaptı. Sinemaya gönül vermiş 250 genç, bu film festivalinde buluştu. Ben bu festivalin uzun soluklu ve uluslararası olmasını diliyorum" dedi.

Manisa İl Jandarma Komutanı Vural Erol'da, ünlü Sanatçı Cüneyt Arkın'a plaket verdi. Arkın, festivale katılan 250 adaya tavsiye konuşması yaparak, "Festivale olan ilgi beni çok mutlu etti. Benim gençlerden isteğim okumalarıdır. Okuduklarını perdeye aktarmaları ve Türk insanını tanımalarıdır. Dünyanın en büyük zenginliği bizim tarihimiz ve geçmişimiz. Dünyanın her tarafında bugün Türk ve Osmanlı izleri var. Filmlerinizi Türk insanı için ve halkın gerçekleri üzerine kurun" dedi. Yaptığı espriler ile dikkat çeken ünlü sanatçı, "Ben eşime bebeğim derim. İki dakika daha konuşabilirmiyim bebeğim. Dünyayı kurtardım. Ama kılıbığım. Bu kadar güzel eşe sahipsen kılıbık olursun" diyerek konuşarak katılımcıları güldürdü. Arkın, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e "Sinemaya en ufak bir katkısı olanın elini öperim. Bu festival uzun soluklu olsun. Bu festival oldukça bizde burada olacağız" dedi. Ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit'e ise plaketini Vali Halil İbrahim Daşöz verdi. Koçyiğit, "Türk insanı sanatı ve sanatçısını her zaman baş tacı yaptı. Ben sinemaya çok teşekkür ediyorum. O bizleri sizlerle buluşturdu. Manisa aklımda her zaman sanata yer açmış bir il olarak kalacak" dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Animasyon dalında ödül alan Aylin Ohri'ye jüri başkanı Özdemir Utku, deneysel dalda üçüncü olan Sabiha Egemen'e Tiyatro sanatçısı Zafer Algöz, deneysel dalda ikinci olan Emine Arslan'a oyuncu Melih Ekener, deneysel dalda birinci olan Filiz Tatar'a da İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin ödüllerini verirken, Belgesel kısa film dalında üçüncü olan Nagihan Çakar'a Hülya Koçyiğit, ikinci olan Kemal Turan'a Filiz Akın ve birinci olan Yasemin Parmaksız'a da Cüneyt Arkın ödüllerini takdim etti. Kurmaca dalında jüri özel ödülünü alan Sezen Kayhan'a ödülünü Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli verirken, kurmaca dalında üçüncü olan Murat Çetinkaya'ya Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, aynı dalda ikinci olan Gülten Taranç'a sanatçı Demet Evgar ve kurmaca dalında birinci olan Etki filmi ile Suat Can'a da Ödülünü Belediye Başkanı Cengiz Ergün verdi. Ödül törenin ardından, kurmaca dalının birincisi Etki filmi katılımcılara izletildi. Manisa Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Altın Üzüm Festivali'nin galası kokteyl ile son buldu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title