Haberler

DTP'liler, Operasyonlara Karşı Dağlara Yürüyecek

DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, Teröristlere Yönelik Sürdürülen Operasyonları Kast Edip Çok Güçlü Bir Kitle ile 'Bu Savaşın Sona Erdirilmesini' ve Barışın Hüküm Sürmesini İstediklerini Belirtti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van milletvekili Özdal Üçer, teröristlere yönelik sürdürülen operasyonları kast edip çok güçlü bir kitle ile "bu savaşın sona erdirilmesini" ve barışın hüküm sürmesini istediklerini belirterek canlı kalkan olmak için dağlara doğru yürüyeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan DTP İl Başkanlığı binasına gelen Özdal Üçer, bir basın açıklaması yaptı. Üçer, DTP İl Başkanı Abrdurrahman Doğar, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ve çok sayıda partililerin katıldığı basın açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdürdüğü Şırnak iline 4 Şubat 2008 tarihinde giderek canlı kalkan olacaklarını açıkladı. Üçer, bugün Van'dan bir demokrasi barış eyleminin startını verdiklerini belirterek, 22

Temmuz 2007 genel seçimlerinden sonra iktidara gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetinin gerçek yüzünü savaşa tezkere vererek açığa çıkardığını iddia etti. Türkiye'de gerçek bir demokrasi sorunun olduğunu ve bu sorunun on yıllardır çözümsüz bırakıldığını ifade eden Üçer, "Kendi çözümsüzlüğü içerisinde tam bir sorun yumağına dönüştürülen Kürt probleminde demokratik, barışçıl adımlar atmak yerine, tamamen imha ve inkar konseptine uyum sağlayarak anti demokratik oluşumları sürdürüp bütün bunlar

yetmezmiş gibi bizzat savaş tezkeresini Meclis'ten çıkararak bir savaş süreci başlatılmıştır. Tüm bunların temel sorumlusu AK Parti iktidarıdır. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Genelkurmay Başkanlığı'nın işbirliği üzerinde derin gizli ittifaklaşmalar oluşturulup Kürt halkını ve Türkiye'deki demokrasi geleceğini olumsuz yönde etkileyecek bir oluşum süreci başlatılmıştır. Biz, 'Bu topraklarda yitip giden her can bizim canımızdır' diyoruz. Toprağa düşen her damla kan bizim kanımızdır. Tahrip edilen doğa

bizim yaşam alanımızdır. Biz bu şiarla Van'dan bir start veriyoruz. Bizler bugün buradan Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki tüm iller adına bu startı veriyoruz. Biz çok güçlü bir kitle ile bu topraklarda barışın hüküm sürmesini isteyenler olarak savaşın sona erdirilmesi adına dağlara doğru yürüyeceğiz. Barış için gerekirse canımızı kalkan edeceğiz. Bu eylemin amacı doğrultusunda başarı ile tamamlanabilmesi için tüm halkımızı duyarlılığa davet ediyoruz. Özelikle devlet yetkililerini tamamen masumane olan ve tamamen

yasal çerçevede olan böylesi bir halk inisiyatifini engellememek üzere duyarlılığa davet ediyoruz. 'Yeter artık' diyoruz, yeter. Analar ağlamasın, kan akmasın bu ülkede. Kürtçe'de olduğu gibi 'Hani edi bese diyoruz' (Yeter artık)" ifadelerini kullandı.

Eylem tarihlerini sistematik bir oluşum doğrultusunda başlattıklarını ifade eden Üçer, "4 Şubat 2008 günü tüm illerden bu eyleme katılacak olanlar kitlesel bir oluşumla Diyarbakır'a gidecektir. Diyarbakır'a gidecek olanlar bulundukları illerden kitlesel olarak uğurlanacaktır. Diyarbakır'da bir araya gelen eylem grubumuz Diyarbakır kitlesi ile birlikte Şırnak'a doğru yol alacaktır. Şırnak'a giden grup buradaki çadırlarda bir ya da iki gece konaklama yapacaktır" şeklinde konuştu.

(ŞAK-AKK-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title