Haberler

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız:

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Parti Kapatmaların Tamamen Ortadan Kaldırılması Gerektiğini İfade Etti.

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, parti kapatmaların tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesinde açılan kapatma davasına ilişkin bir açıklama yaptı. Yıldız, yaptığı açıklamada, "Türkiye 150 yıllık batılılaşma mücadelesini yürüten bir ülke ve orta doğunun en çağdaş ülkesi olmasına rağmen, yüzde 50'lere yaklaşan oy alan bir iktidar partisinin kapatılıyor olması, böyle bir iddianamenin hazırlanmış olması bile Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından utanç verici bir durumdur" dedi Herkesin evrensel yasalardan yararlanması gerektiğini anlatan Yıldız açıklamasına şöyle devam etti: "Demokrasi herkes için lazım olur bir gün. Daha önce birçok parti kapatıldı. En son DTP'nin kapatılması yönünde bir iddianame hazırlandı ve Anayasa Mahkemesi'nde devam ediyor. Hükümet tarafından, diğer partiler tarafından buna karşı güçlü bir ses çıksaydı bu gün iktidar partisinin kapatılıyor olması gündeme gelmezdi. 21. yüzyılda iktidar partisinin kapatılıyor olmasını konuşmak bile Türkiye'nin gündeminden uzaklaşmak demektir." Bu konunun Türkiye'nin gündeminden bir an önce çıkmasını isteyen Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "İktidara çağrıda bulunuyoruz. Bir daha hiçbir partinin kapatılmaması için parti kapatmaların ortadan kaldırılması lazım. Şahıslar suç işler onlar yargılanır gerekli cezayı alır gerekirse siyaset dışına da itilebilirler ama düşüncelerinden dolayı olmaması gerekir. Türkiye'nin çok yol kat etmesi lazım böyle gündemlerle uğraşmaması lazım. Bunu haksız gayri hukuki buluyor, kime yapılırsa yapılsın DTP olarak karşı duruşumuzu ortaya koyuyoruz." (MŞY-ZG-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title