Haberler

DSP Lideri Sezer'den Baykal'a Yanıt

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Lideri Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı Oylamasına Muhalefet Partilerinin Katılmamasına Yönelik Çağrısıyla İlgili Olarak, "İkimiz de Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Olmasını İstemiyoruz Ama Yöntemlerimiz Farklı" Dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP lideri Baykal'ın cumhurbaşkanlığı oylamasına muhalefet partilerinin katılmamasına yönelik çağrısıyla ilgili olarak, "İkimiz de Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz ama yöntemlerimiz farklı" dedi.

DSP Genel Başkanı Sezer, genel merkez binasında grev ve toplu sözleşme hakkı için destek isteyen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Sezer, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, son yıllarda memurların reel ücretlerinin çok gerilediğini belirterek, "Enflasyon düştü deniliyor. Son 6 ayda sadece kiralarda yüzde 9 artış oldu. Önümüzdeki dönemde hükümet çalışanlar arasında ayrım yapmamalıdır. İşçilere verilen zammı esas alarak memurlara da zam yapmalıdır" dedi.

Hükümet ve memur sendikaları arasında yapılan görüşmelerin yeterli bir düzeyde yapılmadığını iddia eden Sezer, hükümetin sistemin işletilmesinde de yeterli güce sahip olmadığını öne sürdü. Sezer, çözümün toplu sözleşme hakkının yasal bir hale getirilmesi olduğunu savunarak, hükümetin bu konuda yapacağı reformları anayasa değişiklik paketi içine koymak yerine bir an önce çıkarması gerektiğini ileri sürdü. Sezer, "Grev ve toplu sözleşe hakkının bu paketten önce memurlara verilmesi gerekiyor. Biz de buna

destek veririz" diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmek Aksu ise, memurlara grev ve toplu sözleşme hakkının verilmesi için ilk olarak DSP'yi ziyaret ettiklerini söyledi. Memurlara grev ve toplu sözleşme hakkının verilmesi için DSP'den destek istediklerini ifade eden Aksu, "Ecevit'in 20 yıl önce bahsettiği çalışma hayatı ile ilgili reform hareketi inşallah bugün de devam eder. Ecevit'in yine gündeme getirdiği Yerel Yönetimler Bakanlığı'nın da bir an önce kurulması gerekiyor. Sayın Mehmet Ali Şahin de bu konuyu kendisine

ilettiğimizde Başbakan'a bu dileklerimizi ileteceğini söyledi. Mahalli idareler ve belediyelerin de sahibi olur. Yerel yönetimlerin sorunları da bu sayede ortadan kalkar. Demokratikleşme ve insan hakları ile ilgili sorunlarımız toplu görüşmelerimiz de devam edecek" dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın TBMM'de yapılan cumhurbaşkanlığı oylamasına muhalefet partilerinin katılmaması yönündeki çağrısının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"MHP'nin kesin olarak Parlamento'ya cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kararından sonra sonuç almak açısından bizim girmememizin bir anlamı kalmadı. Biz şimdi adayımızı da çıkararak, 'işte cumhurbaşkanı bu nitelikte olmalıdır'ı da göstererek bir çalışma süreci içerisindeyiz. Diğer partiler de bunu gözden geçirirlerse biz de gözden geçiririz. Yarınki oylamada DSP yine kendi adayına oy verecek."

Bir gazetecinin "CHP'den kendi adayınız için bir destek istediniz mi?" şeklindeki sorusu üzerine Sezer, CHP lideri Baykal ile telefon görüşmesi yaptıklarını ancak bu konuyu görüşmediklerini ifade etti. Sezer, "Gönül isterdi ki CHP ile bir adayımız olsun. Bu CHP'den de olabilirdi, memnun olurduk. İkimiz de Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmamasını istiyoruz ancak yöntemlerimiz farklı" diye konuştu.

(DUY-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title