Haberler

Down Sendromlu Gençler Hayata Lezzet Katacak

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu ile Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun (TAFED) işbirliğiyle hazırlanan projeyle 27 down sendromlu gence aşçılık eğitimi verilecek.

ÖZCAN YILDIRIM - Uluslararası Down Sendromu Federasyonu ile Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun (TAFED) işbirliğiyle hazırlanan projeyle 27 down sendromlu gence aşçılık eğitimi verilecek. Beş yıldızlı otellerin mutfaklarında 23 hafta sürecek eğitimin ardından, down sendromlu gençlerin istihdamı sağlanacak.

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Genel Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, down sendromunun genetik bir farklılık olduğunu belirterek, bu farklılığa sahip olanların toplumun ilgiye muhtaç kesimini teşkil ettiğini söyledi.

Söz konusu gençleri sosyal gelişimine katkı sağlamak ve onlara beceri kazandırmak için "Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi"ni başlattıklarını bildiren Tuncay, proje kapsamında aralarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'nın da olduğu 11 şehirdeki 18 yaşını doldurmuş toplam 27 down sendromlu gence aşçılık eğitimi verileceğini kaydetti.

Bakan Kurtulmuş'un himayesinde gerçekleşecek

Projenin, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un himayesinde hayata geçirildiğini dile getiren Tuncay, "Sayın Kurtulmuş'un da teşrifleriyle projemizin açılışını 28 Kasım'da geniş katılımlı bir etkinlikle başlatacağız. Etkinliğimize, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Avrupa Birliği Bakanımız Ömer Çelik'in yanı sıra, 'Melek Yüzler'in Türkiye yüzü olan Hande Fırat'ın da katılımını bekliyoruz." dedi.

Tuncay, down sendromuna karşı toplumda farkındalık yaratacak projeye katkılarından ötürü Kare Anaokulları yönetimine, teknik direktör Yılmaz Vural'a ve sinema sanatçı Nuri Alço'ya teşekkür etti.

"Herkese örnek bir proje olduğuna inanıyorum"

TAFED Genel Başkanı Zeki Açıköz de proje kapsamında 27 down sendromlu gence beş yıldızlı otellerin mutfaklarında 23 hafta boyunca aşçılık eğitimi vereceklerini söyledi.

Eğitim verilecek down sendromlu gençlere yemek yapma becerisi kazandırılacağını belirten Açıköz, şöyle konuştu:

"Bunun herkese örnek bir proje olduğuna inanıyorum. Projenin başarılı bir şekilde uygulanması hem down sendromlu gençlerimizin neleri başarabileceğini gösterecek hem de eğitim verildiğinde diğer meslekleri de yapabileceklerine örnek teşkil edecek. Uzun soluklu olarak düşündüğümüz bu projeyle 2023 yılına kadar toplamda 223 down sendromlu gencimize beceri kazandırıp istihdamını sağlamayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title