Haberler

Doğus Holding, Krizin Doğurduğu Fırsatları İnşaat ve Finans Sektörüne Değerlendirecek

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Global Ekonomik Krizin Varlık Fiyatlarını Düşürmesi Durumunda İnşaat, Finans ve Turizm Pazarlarında Satın Almalara Gidebileceklerini Söyledi. Şahenk, Satın Almaları Bölgesel Pazar Boyutunda Yapacakları Belirtti.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Global Ekonomik krizin varlık fiyatlarını düşürmesi durumunda inşaat, finans ve turizm pazarlarında satın almalara gidebileceklerini söyledi. Şahenk, satın almaları bölgesel pazar boyutunda yapacakları belirtti.

Dünya Ekonomik Forumu çerçevesinde Davos'ta bulunan Ferit Şahenk, İHA'nın ekonomik krizin sonuçları ve Davos gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Şahenk, global Ekonomik krizin varlık fiyatlarını düşürmesi durumunda öncelikle inşaat, finans ve turizm sektörlerinde bölgesel satın almalar ile ilgilenebileceklerini belirtti.

"Tabii ki kendi içimizde değerlendirdiğimiz bir olay. Bölgesel olarak bakarız. Ağırlıklı olarak büyümek istediğimiz pazarlar finans ve inşaat sektörüdür. Turizm alanlarında da fırsatlara bakarız," şeklinde konuşan Şahenk, Türkiye'de altı sene önce 'Yabancılar Türkiye'ye gelir mi, Türkiye'yi rahatlatır mı?' sorularının sorulduğunu hatrılatarak "Ne güzel bu soruyu sorabiliyorsunuz. Demek ki Türk kurumları dünyadaki fırsatları değerlendirme gibi bir fırsata sahip. Arada sırada oturup bunu da düşünmeliyiz"

dedi.

Tükiye'nin bu yıl Davos'ta oldukça güçlü bir şekilde temsil edilmesinin etkilerini de değerlendiren Şahenk, "Türkiye'nin artık kollektif şekilde hükümeti ile yurt dışında buluştuğunu görüyoruz. Yapılan ortalıklarla buradaki görüntüsünü son yıllarda yaşadığımız çok büyük gelişmenin yansımasıdır. Ekonomik yapı olarak gelecekte fırsatların olacağı görüyoruz. Bunun yanında da Türk insanın dünyanın problemlerinde de rahatlıkla çözüm bulabileceğini artık söyleyebiliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ile

Türkiye'nin dünyanın problemlerini çözmede çok önemli bir rol oynayacağını göstereceğiz" dedi.

Global piyasalarda yaşanan dalgalanma ile ilgili konuşan Şahenk, "Şu anda dünyada problemli bir dönem yaşanıyor. Gelişmiş bir devlet olan ABD`den başlayan kriz meydana geldi. Bunun ardından dünyanın belli başlı müesseseleri de büyük zararlar yazdılar. Bunun piyasalar üzerinde ki etkisi ise acaba daha bir şeyler var mı kuşkusu sonucu oluşan bilinmeyene karşı oluşan bir tavır oldu. Hatta şeffaflıkla ile ilgili sorular oluştu. ABD'de başlayan krizin, dünyada bazı yavaşlamalara neden olacağı düşünüldü.

ABD'nin ekonomisi dünyanın ekonomisine büyük aktör. ABD`de olan bazı hastalıklar belirli bir şekilde dünyayı etkileyecektir. Türkiye bu risklerden belirli şekilde finansal bakımında baktığımız zaman mortgage'e yatırım yapmadığı için çok şanslı olarak bu krizden uzak kalmayı başardı. Türkiye bu fırsatları çok iyi değerlendirmeli," şeklinde konuştu.

Şahenk, Dünya Ekonomik Forumu'ndaki Türk gecesi ile ilgili olarak da Türkiye'nin dünyaya en iyi şekilde tanıtıldığını belirtti.

(OS-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title