Haberler

Doğan Gazetecilik, Vatan Gazetesi'ni 18 Milyon Dolara Satın Alıyor

Türkiye'nin En Büyük Medya Grubu Olan Doğan Yayın Holding Bünyesindeki Doğan Gazetecilik, Vatan Gazetesinin Bağlı Bulunduğu Ana Şirketleri Satın Alacağını Açıkladı. Doğan Gazetecilik Ayrıca, 22 Milyon Adet Doğan Gazetecilik Hissesini de Deutsche Bank Ag'ye, Hisse Fiyatı 4 Dolardan Satılacağını Bildirdi.

Türkiye'nin en büyük medya grubu olan Doğan Yayın Holding bünyesindeki Doğan Gazetecilik, Vatan gazetesinin bağlı bulunduğu ana şirketleri satın alacağını açıkladı. Doğan Gazetecilik ayrıca, 22 milyon adet Doğan Gazetecilik hissesini de Deutsche Bank AG'ye, hisse fiyatı 4 dolardan satılacağını bildirdi.

Şirket tarafından İMKB'ye yapılan açıklamalara göre, Doğan Gazetecilik, Vatan gazetesini kontrol eden Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş.'nin yüzde 40.16'sını 7.23 milyon dolara satın alırken; Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş.'nin bağlı bulunduğu Kemer Yayıncılık ve Gazetecilik A.Ş.'nin ise tamamını 10.77 milyon dolara satın alacak.

Doğan Gazetecilik ayrıca şirketin 78 milyon YTL olan çıkarılmış sermayesini yüzde 28.2 artışla 100 milyar YTL'ye yükseltecek ve bu işlemin ardından 22 milyon adet hissesini, hisse başına 4 dolardan Deutsche Bank AG'ye satacak.

Rekabet Kurumu ve Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) gerekli izinlerin alınması ile gerçekleştirilecek işlemlerden sonra, Doğan Yayın Holding'in Doğan Gazetecilik'teki hisse payı yüzde 69.77'ye düşerken; Deutsche Bank A.G.'nin payı ise yüzde 22 olacak.

Geçtiğimiz hafta, Doğan Yayın Holding Vatan gazetesini satın almak ve Doğan Gazetecilik'te yüzde 25'e kadar bir yabancı kurumsal yatırımcıya hisse satışı gerçekleştirmek üzere görüşmelere başladığını duyurmuştu.

Vatan gazetesinin günlük tirajı yaklaşık 200.000 adet; Doğan Yayın bünyesindeki Türkiye'nin en yüksek tirajlı gazetesi Posta ise günde yaklaşık 670.000 adet satılıyor.

Doğan Yayın Holding, birinci çeyrekte 564 milyon YTL konsolide net kar açıklamıştı.

Doğan Grubu, Kanal D; Star TV and CNN Türk TV gibi ulusal televizyon kanallarının yanı sıra Türkiye'nin önde gelen gazeteleri Hürriyet, Milliyet ve Posta gazetelerinin de sahibi ve Türkiye reklam pazarının yaklaşık yüzde 40'ını kontrol ediyor.

Doğan Gazetecilik ise Milliyet, Posta, Radikal ve Fanatik gazetelerini yayımlıyor.

(LK-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title