Haberler

Doğa Koleji Uygulamalarıyla Fark Yarattı

Güncelleme:

Facebook'da takipçi sayısı 500 bini aştı

Benim Doğa Kampüsüm, Ortak Sınıf, Online Rehberlik ve Sosyal Karnem Facebook uygulamaları ile sosyal medyayı en etkin kullanan eğitim kurumu olan Doğa Koleji'nin takipçi sayısı 500 bini aştı. Doğa Koleji, kullanıcı sayısı her geçen gün artan Facebook sayfası üzerinden, Online Rehberlik uygulamasıyla ebeveynlerin sorularını yanıtlıyor, Benim Doğa Kampüsüm, Ortak Sınıf ve Sosyal Karnem uygulamalarıyla ise takipçilerine birbirinden güzel hediyeler sunuyor.

Doğa Koleji Facebook sayfası, 500 binden fazla takipçisi ile Türkiye'nin en büyük sosyal medya eğitim sayfası. Aynı zamanda dünya sıralamasında da en önde gelen sayfalardan birisi olma özelliğini taşıyor. Doğa Koleji, kullanıcı sayısı her geçen gün artan Facebook sayfası üzerinden, ebeveynlerin sorularını yanıtlıyor, takipçilerine eğitim indirimleri, hediyeler ve yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerinin de bir parçası olma imkânı sunuyor. Ayrıca Online Rehberlik hizmeti ile Doğa Koleji'nin tüm faaliyet ve uygulamaları güncel bir biçimde paylaşılıyor, ebeveynlerle interaktif bir iletişim yürütülüyor. Kapsamlı içeriği ile kullanıcılarına birçok seçenek sunan Doğa Koleji'nin resmi Facebook sayfasına facebook.com/dogakoleji adresinden ulaşılabiliyor.

"Benim Doğa Kampüsüm " ile sanal okul yönetimi

Dijital ajans Krombera'nın, Doğa Koleji için hayata geçirdiği yeni Facebook oyunu "Benim Doğa Kampüsüm" ile oyuncular kendi Doğa Kampüslerini kuruyor ve geliştiriyorlar. Sanal bir okul yönetim deneyimi yaşayan yarışmacılar, Türkiye genelinde Doğa Koleji'nin bulunduğu illerden birini seçerek yarışmaya başlıyorlar. Okuluna istediği ismi vererek onu yönetmeye başlayan yarışmacı, kampüsünü geliştirdikçe ve öğrenci sayısını arttırdıkça topladığı puanlarla oyunun sonunda büyük ödüller kazanma şansı elde ediyor. Oyunun sonunda tüm görevleri başarıyla yerine getiren, öğrenci sayısını maksimum seviyeye ulaştırarak birinci olan yarışmacı iPhone5, ikinci olan yarışmacı Nintendo Wii, üçüncü olan yarışmacı ise Canon Powershot SX130 Fotoğraf Makinesi ödülü kazanıyor.

Online ortamın en büyük sınıfı: "Ortak Sınıf"

Doğa Koleji, "Ortak Sınıf" uygulamasıyla takipçilerini Türkiye'nin online ortamda en büyük sınıfına, bilgisini sınamaya davet ediyor. Dijital ajans Krombera'nın, Doğa Koleji için hayata geçirdiği "Ortak Sınıf" Facebook uygulamasıyla, oyuncular heyecanlı ve eğlenceli dakikalar geçirirken, hem bilgisini sınıyor hem de hediyeler kazanıyor. Öğretmenin sorduğu sorulara en hızlı ve en çok parmak kaldırarak cevap verme hakkı kazanan oyuncu, doğru cevap vererek, oyundaki diğer oyunculardan daha çok puan kazanıyor. Her hafta en çok puan alan yarışmacı haftanın birincisi seçilerek D&R'dan hediye çeki kazanıyor.

Sosyal Karnem ile eğlenceli dakikalar

Doğa Koleji, "Sosyal Karnem" uygulamasıyla, Facebook takipçilerinin bilgi edinirken eğlenceli dakikalar yaşamasını da sağlıyor. "Sosyal Karnem" uygulaması, kullanıcıların arkadaş ve beğeni sayılarına, üye oldukları gruplara, ilgi alanlarına, yayınladıkları videolara, paylaştıkları fotoğraflara ve yaptıkları check - in' leri puanlayarak bir değerlendirme yapıyor ve elde edilen sonuca göre eğlenceli bir dijital karne veriyor. En yüksek nota sahip olan takipçiler, Liderlik Tablosunda yer alırken, sınıf birinciliği mücadelesi eğlencenin dozunu daha da artırıyor. Kullanıcılar, Doğa Koleji "Sosyal Karnem" uygulamasına arkadaşlarını davet ederek onları da bu eğlenceye ortak edebiliyor.

"Online Chat" ile velilerin soruları cevaplanıyor

Doğa Koleji "Online Chat", rehber öğretmenlerle velileri online ortamda buluşarak, velilerin sorularının cevaplandırılmasını sağlayan bir uygulama. Haftanın iki günü gerçekleştirilen "Online Chat" uygulaması gerekli görüldüğü durumlarda gün sayısını arttırarak da hizmet veriyor. Uygulama, yaz tatilinde ve resmi tatillerde yapılmıyor, ancak diğer tüm günlerde 14:00 – 15:00 saatleri arasında aktif olarak kullanılabiliyor. Doğa Koleji rehber öğretmenleri tarafından belirlenen; Verimli Ders Çalışma Yöntemleri, Öfke Kontrolü ve Üstün Zekalı Çocuklar gibi en çok talep alan konular "Online Chat" uygulamasının konu başlıklarını oluşturuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Doğa Koleji Facebook Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title