Haberler

Diyarbakırlı Şehidin Cenaze Töreninde Gözyaşları Sel Oldu

Şırnak'ın Gabar Dağı Bölgesinde Operasyondan Dönerken Pusuya Düşerek 12 Arkadaşıyla Birlikte Şehit Olan Fetullah Selçuk'un Cenazesi, Memleketi Diyarbakır'ın Sati Köyünde Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi. Cenazede Şehit Annesi Saliha Selçuk ve Yakınları Kürtçe Ağıtlar Yaktı.

Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde operasyondan dönerken pusuya düşerek 12 arkadaşıyla birlikte şehit olan Fetullah Selçuk'un cenazesi, memleketi Diyarbakır'ın Sati köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede şehit annesi Saliha Selçuk ve yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı.

Şırnak'tan helikopterle köye getirilen şehit onbaşı için Sadi Köyü Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Celal Çıtak, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ile sivil ve askeri erkanın yanı sıra şehidin yakınları ve köylüler katıldı. Kürtçe ağıtların yükseldiği köyde şehit annesi Saliha Selçuk, ağıtlar arasında oğlunun kendisini bir ay önce aradığını ve çatışmada yanındaki 3

arkadaşını şehit verdiğini belirterek, kurban kesmesini istediğini söyledi. 20 yıl önce eşini kaybeden acılı anne, maddi durumunun kötü olması nedeniyle kurban kestiremediğini söyledi.

Şehit annesi Saliha Selçuk, oğlunun terhisine 120 gün kaldığını belirterek, "Köyde 3 oğlum ve 2 kızımla kıt kanaat geçiniyorduk. Aldığım haber yüreğimi yaktı. Oğlum bir ay öncede o bölgede çatışmaya girmiş, 3 arkadaşı yanında şehit düşmüş. Birliğine geldikten sonra 'Anne içim yanıyor, arkadaşlarımı kaybettim. Ama istersen Allah beni sana bağışladı diye bir kurban kes' dedi. Yoksulluğun gözü kör olsun, maddi imkanlarımız elvermediği için kurbanı kesemedim. Dün akşam acı haberi yüreğimi yaktı. Babasından

sonra oda beni bu dünyada yalnız bıraktı" dedi.

Büyük oğlu İbrahim'in askerliğini yaptığını, küçük oğlunun da askere gitmek için ağabeyi Fetullah'ın terhisini beklediğini söyleyen anne Selçuk'un Kürtçe ağıtları cenazeye katılan herkesi ağlattı. Anne Selçuk, "Oğlumu damat gibi toprağa vermek istiyorum. Ellerine kına yakmak istiyorum" diye haykırdı. Acılı anne, zaman zaman Şırnak'tan gelen şehidin arkadaşlarını sorarak, "Koklamak istiyorum onları, oğlumun kokusu geliyor" dedi.

Tören için köye gelen 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, anne Saliha Selçuk ve şehidin ablası Zeynep Selçuk'a başsağlığı diledi. Şehit yakınları, Korgeneral Kalyoncu'ya barış istediklerini belirterek, son şehit olması temennisinde bulundu. Korgeneral Kalyoncu da, "Umarım son şehit olur. Bizim temennimiz de bu" diyerek acılı aileyi teselli etmeye çalıştı.

Cenaze namazını kıldıran Sadi köyü imamı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde ölen kişinin şehit olduğunu, bu nedenle şehidin çifte şehitlik mertebesine ulaştığını dile getirdi. Cami dışında toplanan bir grup vatandaş ise, terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Sık sık "Kahrolsun PKK" sloganları atan grup, mezarlıkta da slogan atmayı sürdürdü. Cenaze namazının ardından şehit Onbaşı Fetullah Selçuk, köy mezarlığında gözyaşları ve ağıtlar arasında toprağa verildi.

(AŞ-AŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title