Haberler

Diyarbakır: Protez-ortez Malzeleri İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıldı

Barış İçin Doktorlar Vakfı (Physicians For Peace) ile İnterplast Türkiye Derneği Tarafından Dicle Üniversitesi'ne (Dü) Bağışlanan Protez-ortez Malzemeleri, Düzenlenen Törenle İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıldı.

Barış İçin Doktorlar Vakfı (Physicians For Peace) ile İnterplast Türkiye Derneği tarafından Dicle Üniversitesi'ne (DÜ) bağışlanan protez-ortez malzemeleri, düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

DÜ'ye bağışlanan protez-ortez malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtımı sebebiyle bir tören düzenlendi. Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Konferans Salonu'nda yapılan törenin açılışında konuşan Dicle Üniversitesi DÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kelle, amaçlarının kaliteyi yükseltmek olduğunu belirtti. Protezli hastalara iyi hizmet vermek için teknikerlerin Avustralya'da 3 ay kurs gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Kelle, hastalara kol ve bacak protezinin takılacağını söyledi. Çalışmalarının süreklilik kazanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kelle, "İnsanlara umut vermek, insanların gözlerinin parladığını görmek ve pay sahibi olduğunu bilmek mutluluk vericidir. En önemlisi de insanların barış içinde yaşamasını görmektir" diye konuştu.

Barış İçin Doktorlar Vakfı ve İnterplast Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Namık K. Baran da ilk olarak DÜ'ye 1991 yılında geldiklerini söyledi. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükkanıt'ın kendisine meydana gelen depremlerde ayağı, bacağı kopmuş 250 vatandaşın dosyasını verdiğini hatırlatan Baran, helikopterlerle Van'a gittiklerini ve 27 kişiye protez bacak taktıklarını ifade etti. Sinevizyon gösterimiyle İnterplast Türkiye Derneği'nin çalışmalarını anlatan Prof. Dr. Baran, derneğin çok zengin olduğunu ve her zaman yardım etmeye hazır olduğunu kaydetti.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç da, PFP ve İnterplast Türkiye Derneği tarafından üniversitelerine Walkar yürüme desteği, elektrikli hasta taşıma aracı, koltuk altı yürüme desteği gibi protez-ortez malzemelerinin bağışlandığını kaydederek, "Modern ve en yeni teknolojiyi uygulayan bir ortez-protez ünitesine sahip olmamızın yanında, ünitemizin daha da verimli hizmet vermesi ve meslek yüksek okulumuzun protez-ortez programında okuyan öğrencilerimizin daha iyi eğitim almalarını sağlamak için, Amerika'ya giden 2 arkadaşımıza PFP Vakfı tarafından her türlü imkan verilmiştir" dedi.

Protez-ortez malzemelerinin Türkiye Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi'nin işbirliğiyle ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını söyleyen Prof. Dr. Canoruç, geçen yıl 18 yaşındaki genç bir kıza dans yarışmalarına katılabilecek kadar başarılı bilgisayarlı diz üstü protez taktıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından DÜ Protez Uygulama ve Rehabilitasyon Ünitesi'nde protez-ortez malzemeleri ihtiyaç sahiplerine verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title