Haberler

Diyarbakır Olayları Sanıkları İlk Kez Hakim Karşısında

Muş'ta Öldürülen 14 Pkk'lı Teröristten 4'ünün Cenazesinin Diyarbakır'da Defnedilmesinden Sonra Başlayan Ve 4 Gün Devam Eden Olaylara Karıştıkları İddiasıyla Haklarında Dava Açılan 10 Sanık, Bugün İlk Kez Hakim Karşısına Çıkarıldı. 4 Sanığı Tahliye Eden Mahkeme Heyeti, Tanık Polislerin Teşhis Etti...

Muş`ta öldürülen 14 PKK`lı teröristten 4`ünün cenazesinin Diyarbakır`da defnedilmesinden sonra başlayan ve 4 gün devam eden olaylara karıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 10 sanık, bugün ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. 4 sanığı tahliye eden mahkeme heyeti, tanık polislerin teşhis ettiği 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Diyarbakır`da 28- 31 Mart tarihleri arasında çıkan olaylar içerisinde yer aldıkları iddiasıyla haklarında TCK`nın 314/2-3 maddeleri uyarınca, `yasadışı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek` suçundan 10`ar yıl hapis istemiyle dava açılan 10 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 5`inci Ağır Ceza Mahkemesi`nde başlandı.

Tutuklu sanıklar Sıraç Atay, Harbi Çelik, Mehmet Nezir Esen, Süleyman Arslan, İbrahim Ataş, Adem İşnel, Kenan Kayacan, Cengiz Tanrıverdi, Mehmet Akın ve Emrah Işık duruşmada hazır bulundu. Mahkeme olaylar sırasında görevli olan 9 polisi de duruşmaya tanık olarak çağırdı. 4 saat süren duruşmada, sanık ve sanık avukatları suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tanık polis memurlarının ifadeleri ve teşhisi üzerine sanıklardan Mehmet Akın, İbrahim Ataş, Harbi Çelik, Mehmet Nezir Esen, Kenan Kayacak ve Sıraç Atay`ın tutukluluk halinin devamına, Süleyman Arslan, Adem İşnel, Cengiz Tanrıverdi ve Emrah Işık`ın ise tahliyelerine karar verip duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title