Haberler

Diyarbakır Kadayıfı Markalaşacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Tatlıcılar Odası İşbirliğiyle Tatlıcı Sitesi Kurulacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Tatlıcılar Odası işbirliğiyle Tatlıcı Sitesi kurulacak.

Kentteki kadayıf, pasta ve baklava imalatçılarının Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde bir taraftan belli bir standardı yakalamak, diğer yandan da kendi rengini, tadını ulusal ölçekte söz sahibi yapmak için bir çaba içerisine girdiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nda görevli Gıda Mühendisi Ahmet Çılgın, yıllardır sanatını bu bölgede icra eden ustaların artık kabuklarını kırmak istediğini söyledi. Kentte üretilen bir ürünün, dünyanın başka bir yerindeki insanın tercih

edebileceği bir lezzete dönüştürülmesi amacıyla Tatlıcılar Odası kurulması kararı alındığını açıklayan Çılgın, "Tatlı işiyle uğraşanların kendi aralarında kurdukları kooperatif aracılığıyla da Tatlıcılar Sitesi kurulmasına kararı verdik. Tüm alt yapı ve diğer sorunların ortadan kaldırıldığı, ürünlerini daha hijyenik koşullarda üretmelerini sağlayacak alanla ilgili tüm üretim yerlerinin bir araya getirildiği siteleşme çabası içine girdik. Tatlıcılar Sitesi, kent merkezinin 5 kilometre dışında yapılacak.

Sitede sağlık ve kalite kriterlerine uygun ürünler üretilmiş olacak. Kalite kriterlerinin gelişmesine paralel ve eşit rekabet koşullarının da etkisiyle ürünlerin pazar yelpazesi genişleyecek. Dolayısıyla sadece bu koşullarda üretilen ürünlerin pazarlanmasına yönelik bir sektör oluşacak. Sitede 52 yer olacak. Tatlı ürünlerinin dış pazara açılmasını sağlamak istiyoruz" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde tatlıcı esnafın siteleştirilmesiyle yerel tatlıların markalaşarak ulusal ve uluslararası piyasaya açılması hedefleniyor.

(FA-FA-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title