Haberler

Diyarbakır Halkı, Şampiyon Bağlar Vuralspor'u Coşkuyla Karşıladı

Diyarbakır'ın 3. Lig'deki Yeni Temsilcisi Bağlar Vuralspor, Şampiyon Olarak Geldiği Kentte Coşkuyla Karşılandı. 100 Araçlık Konvoyla Şampiyonluk Turu Atan Turuncu-siyahlı Takımı, Diyarbakırlılar Bağrına Bastı.

Diyarbakır'ın 3. Lig'deki yeni temsilcisi Bağlar Vuralspor, şampiyon olarak geldiği kentte coşkuyla karşılandı. 100 araçlık konvoyla şampiyonluk turu atan Turuncu-siyahlı takımı, Diyarbakırlılar bağrına bastı.

Ankara'da yapılan 3. Lig terfi ikinci etap maçlarında tüm rakiplerini farklı yenerek tarihinde ilk kez profesyonel lige çıkmanın sevincini yaşayan Bağlar Vuralspor, Diyarbakır'da şampiyonluk turu attı. Öğle saatlerinde Diyarbakır'a gelen şampiyon takımın kafilesi, 100 araçlık konvoyla karşılandı. Kentin girişinden Ofis Ekinciler Caddesi, Dağkapı'dan Balıkçılar Başı semtine kadar kentim tüm işlek caddelerinde bayraklar ve flamalarla tur atan Turuncu-siyahlı takımın yönetici ve futbolcularını, esnaf ve vatandaşlar alkışlarla tebrik etti. Spor taban birlikleri ve yoğun bir sporsever kitlesinin konvoya katılarak coşkusuna ortak olduğu Bağlar Vuralspor, ismini taşıdığı Bağlar semtini de turlayarak şampiyonluk turunu tamamladı.

Bağlar Vuralspor, 3. Lig'e çıkarak sadece kendi açısından değil Diyarbakır futbolu için de tarihi bir başarıya imza attı. Diyarbakır'ın köklü kulüplerinden Kuyumcularspor'un isim değişikliğiyle 2005 yılından itibaren yola Bağlar Vuralspor olarak devam eden Turuncu-siyahlı takım, 1978 yılında kuruldu. 30 yıllık tarihinde ilk kez geçen sezon 3. Lig'e yükselme yolunda final oynayan ve bu sezon da ilk kez profesyonel lige yükselen Bağlar Vuralspor, Diyarbakır'ın 12 yıllık profesyonel lige takım çıkaramama sendromuna da son verdi. 1996 yılında Malatya'da yapılan GAL Ligi maçlarında 3. Lig'e çıkan Özel İdare Ayspor'dan sonra Diyarbakır'dan hiçbir takım 3. Lig'e çıkamamıştı.

Bağlar Vuralspor'un bir diğer özelliği ise Diyarbakır futbolundaki 8. profesyonel kulüp haline gelmesi oldu. 1968-69 sezonunda Diyarbakırspor, 1983-84'te Yolspor, 1987-88'de Silvanspor,1992-93'te DSİSpor (Daha sonra adı Bismil Birlikspor oldu), 1994-95'te DİSKİSpor (eski adıyla Belediyespor),1995-96'da Kayapınar Belediyespor (eski adıyla Diyarbakır PTT ve Telekomspor), 1996-97'de Özel İdare Ayspor (eski adıyla Köy Hizmetleri Ayspor), profesyonel liglere adım attı. Ayrıca Adana'daki ilk etapta 3 ve Ankara'daki ikinci etapta 2 olmak üzere 5 terfi maçının tamamını kazanan Bağlar Vuralspor, oynadığı tüm maçları uzatmaya ve penaltılara gidilmeden kazanarak 3. Lig'e çıkan ilk Diyarbakır ekibi oldu.

(MG-EE-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title