Haberler

Diyarbakır'daki Patlama

Diyarbakır Valiliği'nden Yapılan Açıklamada, Patlamada Yaralanan 7 Kişiden 5'inin Taburcu Edildiği, 2'sinin de Tedavilerinin Sürdüğü Bildirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, patlamada yaralanan 7 kişiden 5'inin taburcu edildiği, 2'sinin de tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Ofis semti Gevran Caddesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen patlamada yaralananların sayısı 7 olarak açıklandı. Açıklamada, "Meydana gelen patlama sonucu yaralanan 7 vatandaşımızdan 5'i taburcu edilmiş, 2'sinin ise genel sağlık durumları iyi olup, tedavileri devam etmektedir" denildi.

Öte yandan, Diyarbakır Demokrasi Platformu ve Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği ile Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Diyarbakır İl Teşkilatı birer yazılı açıklama yaptı. Diyarbakır Demokrasi Platformu, patlamayı kınayarak, yaralananlara acil şifalar diledi. Son süreçte şiddetin artarak devam ettiğine vurgu yapan Demokrasi Platformu, toplumda çok ciddi korku ve 'Her an ölebilirim' psikolojisi yaşandığını kaydetti. Yaşanan acıların son bulmasını isteyen Demokrasi Platformu, "Şiddetin yöntem dışına

çıkması gerekiyor. Türkiye'nin kaybedecek zamanı yoktur ve olmamalıdır. Türkiye bütünlüğü içinde barışı, demokrasiyi ve kardeşliği sahiplenmeye davet ediyoruz" dedi.

Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Nedim Çizmeci ise yaptığı yazılı açıklamada, patlamayı kınayarak, "Saldırı kent halkının geleceği olan turizm sektörüne açık bir darbedir. Sorumluların bir an önce adalet önünde hesap vermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

(FA-FA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title