Haberler

Diyarbakır'da "Kültür ve Karpuz Festivali"

Festival kapsamında "ses", "karpuza en çok yakışan çocuk" ve "karpuz yeme" yarışması yapıldı.

Diyarbakır'da düzenlenen "Kültür ve Karpuz Festivali" kapsamında "ses", "karpuza en çok yakışan çocuk" ve "karpuz yeme" yarışması yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Diyarbakır Valiliğince Diyarbakır karpuzunun tanıtılması ve üreticisinin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen festival çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Atatürk Stadyumu'nda 73 yarışmacının başvuruda bulunduğu "Karpuz Star Ses Yarışması"nda ön elemede finale kalan 10 yarışmacı seslendirdikleri Türkçe ve Kürtçe şarkılarla hünerlerini sergiledi.

Jüri üyeliğini Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şahin, öğretim görevlileri Savaş Öztürk ve Ahmet Gündüz ile Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği koro şefi Ali Aktaş'ın yaptığı yarışmada birinci olan Züleyha Arancak'a 5 bin, ikinci olan Gülay İncaz'a 4 bin, üçüncü olan Ahmet Altunç'a ise 3 bin lira para ödülü verildi.

"Karpuza En Çok Yakışan Çocuk Yarışması"nda ise jüri, iri karpuzların içerisine giren 10 çocuktan 2 yaşındaki Behra Artan'ı birinci seçti. Artan, altın ile ödüllendirilirken diğer çocuklara ise oyuncak hediye edildi.

Daha sonra "Karpuz Yeme Yarışması" yapıldı.

Kıyasıya geçen yarışmada 840 gram karpuzu 10 yarışmacı içinde en hızlı yiyerek birinci olan Yusuf İslam Yılmaz'a altın hediye edildi.

Etkinliğe Vali Yardımcıları Mimar Sinan Batmaz, Taner Bircan, Sur Kaymakamı Memduh Tura, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Star Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title