Haberler

Diyarbakır'da İşlenen Kuma Cinayeti ile İlgili İddianame Tamamlandı

Diyarbakır'da 23 Şubat 2008 Tarihinde İmam Nikahlı Kumasını Öldürdüğü İddia Edilen Resmi Nikahlı Eş Hakkındaki İddianame Tamamlandı.

Diyarbakır'da 23 Şubat 2008 tarihinde imam nikahlı kumasını öldürdüğü iddia edilen resmi nikahlı eş hakkındaki iddianame tamamlandı.

Diyarbakır'ın Bağlar beldesinde resmi nikahlı eşinin, tartıştığı imam nikahlı 3. eşi Özge E'yi(28) tabanca ile alnından vurarak öldürdüğü iddia edilen 2. eş Z.L. hakkında iddianame hazırlandı. Z.L. hakkında müebbet hapis cezası istenirken, koca Ş.L.'nin ise ihmal ve sorumsuzluktan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ş.L.'nin ilk eşinin ölmesinin ardından Z.L. ile resmi nikahlı olarak evlendiği ve 4 çocuk sahibi olduğuna yer verildi. İddianamede Z.L.'nin bedenen bir sorununun olmamasına rağmen Ş.L.'nin bir süre sonra Özge E.'yi imam nikahlı 3. eş olarak eve getirdiğine dikkat çekildi. Bağlar beldesi Mevlana Halit Mahallesi'nde bulunan bir apartman dairesinde kumaların birlikte yaşadığının vurgulandığı iddianamede, "Z.L. ile kuması Özge E.'nin arasında birkaç kez tartışma çıktığı, Özge E.'nin bu nedenden dolayı baba evine döndüğü, Ş.L.'nin imam nikahlı eşini ikna ederek evine getirdiği belirlenmiştir. Olay günü çocuklarıyla birlikte kahvaltı yapıldıktan sonra Ş.L. evin ihtiyaçlarını sorması üzerine dini nikahlı Özge E.'nin., sebze ve meyve getirmesini istediği, Z. L.'nin de bir sonraki gün evlerinin önünde pazar kurulacağını, ev ihtiyacının bugün yeterli olduğunu belirttiği ifadelerde anlaşılmaktadır. Bunun üzerine Z.L. ile Özge E.'nin tartışmalarını eş Ş.L.'nin yatıştırdıktan sonra dışarı çıktığı, Z.L ve Özge E.'nin yeniden tartışmayı sürdürdükleri, Özge E.'nin Z. L'ye, 'Sen ne karışıyorsun beni sevdiği için getirdi, seni ise çocuklarına bakmak için getirmiş. Niye hala buradasın, burnun yanmıyor mu?' demesi üzerine tartışma büyümüştür'' bilgilerine yer verildi.

Z.L.'nin kocasının ruhsatız tabancasını alarak mutfakta bulunan kuması Özge E.'nin alnına ateş ettiğinin belirtildiği iddianamede, Özge E.'nin olay yerinde ölmesi üzerine Z.L.'nin kaçtığı ve 2 gün sonra polise teslim olduğu belirtildi. Z.L. savunmasında, "Tartışma üzerine Özge giderek tabancayı alıp geldi. 'Ya sen beni öldür, ya da ben kendimi öldüreceğim' diyerek tabancayı elime verirken, patladı ve Özge kanlar içerisinde yere yığıldı" sözlerine karşın iddianamede eş Ş.L.'nin silahın yerini yalnızca Z.L'nin bildiği vurgulandı. Öte taraftan maktül Özge E.'nin sağ elini kullandığı ve solak olmadığı başına isabet eden mermi çekirdeğinin ise sol taraftan girdiği belirtildi.

İddianamede sanıklardan Z.L.'nin Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 81. Maddesi'ndeki ''Kasten öldürme'' suçunu işlediği belirtilerek müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Tutuksuz sanık Ş.L. hakkında ise, "Kendisine ait tabancayı kolayca ele geçirilemeyecek bir yerde muhafaza etmediği ve Özge E. ile Z.L'nin geçinemeyeceğini öngörmesine karşın apartman dairesindeki aynı evde yaşamalarına ve tartışmalarına göz yumduğu için ihmalli davrandığı" gerekçesiyle TCK'nın 83. Maddesi uyarınca "Kasten öldürme eylemine ihmalli davranışla iştirak etmek ve ruhsatsız tabanca bulundurmak" tan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasını istendi.

Öte taraftan ölen Özge E.'nin ağabeyi Yaşar E. ise Ş.L.'nin kız kardeşini kaçırdığını, sonra barıştıklarını belirterek, "Kız kardeşimi 2001 yılında kaçıran Ş.L. ile çevredekilerin araya girmesiyle uzun yıllar sonra barıştık. Birkaç kez kız kardeşim dayak yediğini söyleyerek eve geldi. Daha sonra Ş.L. kız kardeşime ayrı ev alacağını beyan ederek, tekrar Diyarbakır'a götürdü. Aradan 4 ay geçtikten sonra kız kardeşimin vurulduğu haberini aldık. Z.L. her ne kadar cinayeti işlemişse de Ş.L. de bu cinayette o kadar etkilidir. Biz her ikisinden de davacıyız" dedi.

Olay Diyarbakır'ın Mevlana Halit Mahallesi Çolak Sokak'ta 23 Şubat 2008 tarihinde saat 10.00 sıralarında meydana gelmişti.

(AŞ-AŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title