Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu Karabük'te

Personel İçi Eğitim Seminerine Katılmak İçin Karabük'e Gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Son Günlerde Yaşanan Terör Olayları ve Okullardaki Mescit Uygulaması Konusunda Açıklamada Bulundu.

Personel içi eğitim seminerine katılmak için Karabük'e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, son günlerde yaşanan terör olayları ve okullardaki mescit uygulaması konusunda açıklamada bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, eğitim seminerinden önce Karabük Valiliği'ni ve belediyeyi ziyaret etti. Ardından İşçi Lokali'nde yemek yiyen Bardakoğlu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilerin terör ve son günlerde gündeme gelen okullardaki mescit uygulaması konularında açıklamalarda bulunan Bardakoğlu, "Terör sadece ülkemizi değil, tüm dünyayı saran küresel bir bela haline gelmiştir. Bunu alt etmemizin yolu milletçe birlik ve dirlikten geçer. Teröre şehit

verdiğimiz yavrularımızı rahmetle anıyorum, ailelerine, ülkemize, milletimize baş sağlığı diliyorum. Teröre karşı en büyük gücümüz milletçe sahip olduğumuz o birbirimizi sarma ve sevme hareketimizdir. Bu topraklarda asırlarca hiçbir etnik ayırım yapmaksızın, hiçbir din ayırımı yapmaksızın, herhangi ayırışım ve bölüşmeye fırsat vermeksizin milletçe birlik içinde yaşadık, birbirimizi sevgi ve saygıyla karşıladık. Bu terör acısını paylaşırken, tüm milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Özellikle İstanbul'da bazı okullarda uygulamaya konulan mescit konusunda ise Bardakoğlu, "Bu konu, son günlerde güncel tartışma, hatta değişik sendikaların ve uçların tartışması ile yarı magazin, yarı siyasi tartışması haline geldi. Ben bu okullardaki mescit tartışmasını fevkalade yararsız buluyorum. Lütfen bu konuyu ilgili herkes fazla tartışmasın diyorum" diye konuştu.

Bardaroğlu daha sonra Tüccarlar Kooperatifi'ne geçerek, Personel İçi Eğitim Semineri'ne katıldı. Bardakoğlu burada yaptığı konuşmada da, din görevlileriyle biraraya gelmeye önem verdiklerini söyledi. Bardakoğlu, "Biz din hizmetlerini toplumu birleştiren, bütünleştiren, ayrılıkları gayrılıkları ortadan kaldıran, hepimizin ortak duyguda birleşmesini sağlayan hizmetler olarak görüyoruz. Bu topraklar üzerinde kimse kimsenin dindarlığını sorgulamadı, kimse kimsenin etnik kökenini araştırmadı. Hep karşılıklı

saygı ve sevgi içinde, hoşgörü içinde bugünlere geldik. Biz bu hasletimizin, bu anlayışın devam etmesini istiyoruz. Bizler toplumu bilgilendirerek, onların aydınlık yüzünü göstermek istiyoruz. Bizler kamu hizmeti yapıyoruz. Hiçbir zaman siyaseti dine karıştırmak, dinle bağdaştırmak gibi bir amacımız olmadı. Biz kimsenin dinini, etnik kökenini siyasetle karıştırarak kamuoyunu çalkalandırmadık. Din üzerine siyasetin en büyük rahatsızlığı yine dinin kendisinedir. Böyle olunca da din adamları olarak 82 bin

kişi, bunun sorumluluğunu taşımak zorundayız. Din toplumun ortak değeridir. Din bağını hizmete sunmayı hedefledik. Siyasetin dışındayız. Siyaseti camiye sokmadık" dedi.

Burada yaptığı konuşmada da okullardaki mescid tartışmasının yersiz olduğunu dile getiren Bardakoğlu, "Milli birlik ve beraberliğimize en fazla ihtiyacımızın olduğu dönemdeyiz. Din üzerinden yapılan siyasetten bu millet çok çekmiştir. Camilerin içine siyaset ve ticaretin sokulmamasına kararlıyız. Din hepimizi birleştiren bağdır. Din her şeyin değil ama çok şeyin çözüm noktasıdır. Cumhuriyetimiz'in güzide kuruluşlarından, Anayasal bir kuruluş olan Diyanet İşleri Başkanlığımız, Cumhuriyetimiz'in temel

ilkeleri ile Atatürk ilke ve inkılaplarıyla, çadaş dünyanın verdiği değerlerle, mili ve manevi değerlerle bütünleşen, prensipleri ile bizim gönlümüzde hepsinin ayrı bir yeri vardır. Yersiz ve zamansız bir tartışmadır. Mili birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde, okullarda mescit tartışması yersizdir. Din üzerinden siyasetin acı faturalarından çok çektik. Artık çekmeye de tahammülümüz yoktur" diye konuştu.

(HK-AK-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title