Haberler

Ditib, Köln Merkez Camii Projesini Basına Tanıttı

Almanya'nın Köln Kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (Ditib), Uzun Zamandır Hayata Geçirmek İstediği Merkez Camii'nin Yenileme Projesini Basına Tanıttı.

Almanya'nın Köln kentinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), uzun zamandır hayata geçirmek istediği Merkez Camii'nin yenileme projesini basına tanıttı.

Daha önce hazırlanan cami projesine minaresinin yüksekliği, otopark sorunu gibi nedenlerle onay verilmemesi üzerine yeniden hazırlanan projeyi basına mimar H. Böhm, sinevizyon eşliğinde tanıttı. Tanıtıma Alman basınının da yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. 2 bin kişilik olması planlanan cami, 55 metre yüksekliğinde iki minareli olacak. Kubbe yüksekliği 34 ve 50 metre olacak caminin minaresinin de kıble yönünde hilal şeklinde olması tasarlanıyor.

DİTİB Başkanı Sadi Yıldırım, "Biz yeni bir camii inşa etmiyoruz; 23 yıldır hizmet veren bir cami yeniliyoruz. Bu inşaat için geç bile kalınmıştır. Bir an önce projemizi neticelendirmeyi ümit ediyorum. Maddi bir kaynak yok; sadece yardım severler sayesinde gerçekleşecek. Bu proje üzerinde de yine değişiklikler olabilir. Minarelerin son şekli bu değildir, bu mimar tarafından önerilmiş bir örnektir. Ümit ediyoruz ki Şubat 2008'de yapımına başlar ve 2 yıl içinde tamamlarız" dedi.

(RK-CY-CY-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title