Haberler

Disk: "Simit Zammı Açıklandı"

Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Asgari Ücretin Belirlenmesini Değerlendirerek, 'Ortaoyunu Sona Erdi, Simit Zammı Açıklandı' Dedi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, asgari ücretin belirlenmesini değerlendirerek, ''Ortaoyunu sona erdi, simit zammı açıklandı'' dedi.

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücretin Türkiye'de milyonlarca çalışan için son derece yaşamsal bir öneme sahip olduğunu belirterek, özellikle gelir dağılımı da dikkate alındığında çalışanların yaşam standartları yönünden belirleyici bir özelliği olduğunu bildirdi.

Asgari ücretin belirlenmesinde ülkenin sosyal-ekonomik koşulları ve çalışanların talepleri değil, IMF'nin direktiflerinin belirleyici olduğunu ileri süren Çelebi, ''Ortaoyunu sona erdi, simit zammı açıklandı'' dedi.

Asgari ücretlinin günlük 12 simit ve 12 küçük bardak çaya mahkum edildiğini savunan Çelebi, ''Öyle görünüyor ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndakiler günlük 77 kuruşluk artışla simiti bir artırarak asgari ücretlinin karnının doyması için yeterli bulmuşlardır'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title