Haberler

Dışişlerinden İsrail'e "Harem-i Şerif" Uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, Kudüs'te Harem-i Şerif'in Mağrip Kapısının Önündeki Tarihi Köprünün Kullanılamaz Hale Geldiği Gerekçesiyle Başlayan Olaylar Nedeniyle İsrail'i Uyardı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in, Kudüs'te Harem-i Şerif'in Mağrip Kapısının önündeki tarihi köprünün kullanılamaz hale geldiği gerekçesiyle başlayan olaylar nedeniyle İsrail'i uyardı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Kudüs'te Harem-i Şerif'in Mağrip Kapısının önündeki tarihi köprünün kullanılamaz hale geldiği gerekçesiyle, yeni bir köprü yapılması için başlattığı çalışmaların büyük tepkiye yol açtığı ve neticede Filistinli göstericilerle güvenlik güçleri arasında olaylar yaşandığı hatırlatıldı.

"İslam dünyasının en kutsal mekanlarından biri olan Harem-i Şerif ile ilgili olarak geçmişte de bazı üzücü olaylar yaşanmıştı" denilen açıklamada, bu bakımdan geçmişteki olaylardan ders alınması ve yeni gerginlikler yaratacak tutum ve davranışlardan kaçınılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, "Ortadoğu Barış Sürecinin canlandırılması yönündeki ümitlerin arttığı bir dönemde, bu olumlu havanın korunması için aklıselim ve sorumluluk bilinci içinde hareket edilmesine ihtiyaç bulunmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Harem-i Şerif ile ilgili tek taraflı tasarrufların tüm Müslümanları ilgilendirmekte ve İslam dünyasında büyük bir infiale yol açmakta olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu itibarla, bölgenin kutsallığına saygı gösteren ve gerilimin daha fazla tırmanmasına mahal vermeyecek bir hareket tarzı benimsenmesini bekliyoruz. Bu görüşlerimizi İsrail tarafının dikkatine getirmekteyiz" denildi.

Açıklamada son olarak, "Türkiye, 1925 yılından bu yana Kudüs'te Başkonsolosluğu bulunan yegane İKÖ üyesi ülke olarak gelişmeleri mahallinde yakından izlemeye devam edecektir" ifadeleri yer aldı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title