Haberler

Dışişleri Bakanlığı Mogadişu'daki Saldırıyı Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Mogadişu'da Bir Otele Düzenlenen, Aralarında Milletvekillerinin de Bulunduğu 33 Kişinin Hayatını Kaybettiği ve Çok Sayıda Kişinin Yaralandığı Saldırıyı Kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, 24 Ağustos'ta Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otelde meydana gelen ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 33 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırıyı kınayarak, olayda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle; "24 Ağustos 2010 tarihinde Mogadişu'da bir otele düzenlenen ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 33 kişinin hayatını kaybetmesine, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Derin üzüntü yaratan bu saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, dost ve kardeş ülke Somali'nin egemenliğine, toprak bütünlüğüne, bağımsızlığına ve birliğine önem vermekte; 21-23 Mayıs tarihlerinde ülkemizin ev sahipliği yaptığı İstanbul Konferansı ile de ortaya konduğu üzere Somali'deki sorunların aşılması ve ülkenin barış ve istikrara kavuşması için üzerine düşeni yapmaya gayret vermektedir. Bu çerçevede, kardeş Somali halkı ve Geçici Federal Hükümet'in ülkedeki istikrarı sağlama çabalarına destek vermeyi kararlılıkla sürdüreceğiz." (ANKA) (ALP/BRŞ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title