Haberler

Dışişleri Bakanlığı: Ajk'ya Katılım Bir Katma Değerdir

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Avrupa Jandarma Kuvveti'ne (Ajk) Gözlemci Olarak Katılmasının, Türkiye'nin Uluslararası Güvenliğe Yapmakta Olduğu Katkılar Bağlamında Bir Katma Değer Teşkil Edeceğini Bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Avrupa Jandarma Kuvveti'ne (AJK) gözlemci olarak katılmasının, Türkiye'nin uluslararası güvenliğe yapmakta olduğu katkılar bağlamında bir katma değer teşkil edeceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'nin 2005 yılında, 6 Avrupa ülkesi (Fransa, İtalya, Portekiz, İspanya, Romanya, Hollanda) jandarma kuvvetlerinin oluşturduğu Avrupa Jandarma Kuvveti'ne gözlemci üyelik için başvurduğu hatırlatıldı.

AJK'nın bugün Paris'te düzenlenen Üst Düzeyli Bakanlıklararası Komite Toplantısında gözlemci üyelik başvurusunun kabul edildiğinin belirtildiği açıklamada, katılıma ilişkin hukuki sürecin taraflarca önümüzdeki dönem tamamlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Söz konusu kuvvete gözlemci olarak katılmamız, uluslararası güvenliğe yapmakta olduğumuz önemli katkılar bağlamında bir katma değer teşkil edecek olup, bu gelişmeden memnuniyet duymaktayız" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title