Haberler

Dışişleri Bakanı Gül'den Soru Önergesine Cevap

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'dan Danimarka'nın, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Saygun'dan da ABD'nin Özür Dilediğini Açıkladı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'dan Danimarka'nın, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Saygun'dan da ABD'nin özür dilediğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Gül, Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'ın soru önergesine verdiği yazılı cevabında, "Yabancı bir ülkeye ziyarette bulunan sivil veya askeri yetkililerimiz, protokol ve nezaket kurallarına aykırı olduğu değerlendirilen hareketlere maruz kaldıkları takdirde, her zaman gereken tepki verilmekte, ilgili ülke makamları nezdinde resmi girişimlerde bulunularak, bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması talep edilmektedir" dedi.

Bakan Gül, Babacan ve Orgeneral Saygun'dan özür dilendiğini şu ifadelerle aktardı:

"Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Ali Babacan'ın 15 Kasım 2006 tarihinde Kopenhag Havaalanı'nda VIP uygulamaları konusunda bilgi sahibi olmadığı anlaşılan bir güvenlik görevlisi tarafından aranmak istenmesi üzerine Büyükelçiliğimizce ilgili Danimarka makamları nezdinde derhal girişim yapılarak, heyetimizin normal VIP kuralları uygulaması çerçevesinde Danimarka'ya giriş yapması sağlanmıştır. Danimarka Dışişleri Bakanı Moller de hatalı uygulama nedeniyle Sayın Babacan'a üzüntülerini bizzat ifade etmiş, bu tür bir olayın tekrarlanmaması içing erekli önlemleri alacaklarını belirtmiştir.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un 11-17 Kasım 2006 tarihlerinde ABD ziyareti sırasında Beyaz Saray'da üstünün aranmak istenmesinin ardından ABD makamları nezdinde tepkimiz ortaya konmuştur. Orgeneral Saygun'un görüşmesi öngörülen ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Dr. Jack D.Couch, Sayın Saygun'un Washinton'da kaldığı otele bizzat giderek olaydan duyduğu üzüntüyü ifadeyle özürlerini bildirmiş, görüşme de bu kez otelde gerçekleşmişti".

(AU-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title