Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Açıklaması

"Eskiden kendi savunması için hibe tank alan veya başka ülkelerin stoklarından artan uçaklara talip olan bir Türkiye vardı.

Önder Felek - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,

"Eskiden kendi savunması için hibe tank alan veya başka ülkelerin stoklarından artan uçaklara talip olan bir Türkiye vardı. Şimdi artık kendi tankını, uçağını, helikopterini, savaş gemisini üreten ve bunun planlarını yapan bir Türkiye var. İşte başı dik Türkiye, bu Türkiye" dedi.

Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Ahırlı ilçesine bağlı Akkise beldesine geldi.

Atatürk İlköğretim Okulu'nda okuma bayramı kapsamında düzenlenen "100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması" ödül törenine katılan Davutoğlu, yaptığı konuşmada, okumayı öğrenmenin öğrenciler için ilk büyük bayram olduğunu belirtti.

Öğrencilere kitabı sevmeleri ve en iyi arkadaş olarak görmeleri tavsiyesinde bulunan Davutoğlu, "Hiçbir zaman terk etmeyeceğiniz en yakın dostunuz kitaplar olsun. Hergün mutlaka yatmadan önce kitap okuyun, kitapları dost edinin" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Davutoğlu, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Daha sonra belde meydanında halka seslenen Davutoğlu, "Akkiseliler, Toroslar gibi dünyaya vakur baktıkça, baş eğmedikçe, boyun eğmedikçe biz de hiçbir güç karşısında boyun eğmeyeceğiz. Bütün dünyaya bu onuru taşıyacağız. Dışişleri Bakanı olarak Akkise'yi, Konya'yı ve Türkiye'yi temsil etmek benim için büyük bir onur" dedi.

-"BAŞI DİK TÜRKİYE"-

Davutoğlu, artık kudretli ve şefkatli bir Türkiye olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Mazlumların yardımına koşan, imdadına ilk yetişen güçlü bir Türkiye var. Tekrar bir cihan devletinin ayak seslerini bütün dünya duyacak. Eskiden kendi savunması için hibe tank alan veya başka ülkelerin stoklarından artan uçaklara talip olan bir Türkiye vardı. Şimdi artık kendi tankını, uçağını, helikopterini, savaş gemisini üreten ve bunun planlarını yapan bir Türkiye var. İşte başı dik Türkiye, bu Türkiye. Bu Türkiye'nin yükselişine hep beraber omuz verin. Hep beraber lider ülke olalım. Buradan aldığımız güçle inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında lider ülke olarak Türkiye'yi bütün dünyaya tanıtacağız. 12 Haziran bunun için önemli. 12 Haziran'da son 8 yılda yaptıklarımızı, önümüzdeki yıllara taşımak için sizden destek istiyoruz. "

Güçlü demokrasi, gelişmiş ekonomi ve aktif dış politika ile güçlü bir Türkiye hedeflediklerini dile getiren Davutoğlu, bu yürüyüşü sürdüreceklerini ve dünyanın her yerinde Türkiye'nin ayak seslerinin hissedileceğini söyledi.

"Bir daha bu millet, mahcup, muhtaç ve el açan konumda olmayacak" diye konuşan Davutoğlu, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde destek istedi.

Daha sonra Ahırlı ilçesine geçen Davutoğlu, ilçe girişinde karanfillerle karşılandı. Burada kendisini karşılamaya gelen iki yaşlı kadını seçim otobüsüne alan Davutoğlu, ilçe meydanında vatandaşlara seslendi.

Davutoğlu, otobüse aldıkları yaşlı kadınların yol boyunca kendilerine dua ettiğini anlatarak, bu dualardan güç aldıklarını belirtti.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title