Haberler

Dışişleri Bakanı Babacan: "Öncelik Amacımız Diplomasi"

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Hükümet'in Önceliliğinin Diplomasi Olduğunu Belirtirken Buna Karşın Terörle Mücadelede Askeri Seçeneceğin de Bir Yöntem Olduğunu Kaydetti. Babacan, "Hükümetin Tezkere ile Verilen Yetkiyi Kullanmaktan Çekinmeyeceğini" Söyledi.

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Hükümet'in önceliliğinin diplomasi olduğunu belirtirken buna karşın terörle mücadelede askeri seçeneceğin de bir yöntem olduğunu kaydetti. Babacan, "Hükümetin tezkere ile verilen yetkiyi kullanmaktan çekinmeyeceğini" söyledi.

ANKARA (ANKA) – Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Hükümet'in önceliliğinin diplomasi olduğunu belirtirken buna karşın terörle mücadelede askeri seçeneceğin de bir yöntem olduğunu kaydetti. Babacan, "Hükümetin tezkere ile verilen yetkiyi kullanmaktan çekinmeyeceğini" söyledi.

Ali Babacan, Suudi Arabistan ve Kuveyt'te yaptığı geziyi tamamlayarak Ankara'ya döndü. Esenboğa Havaalanında bir basın toplantısında düzenlenen Babacan, görüşmeler sırasında tezkerenin ağırlıklı bir konuyu oluşturduğunu söyledi.

Türkiye'nin Irak'ın komşusu olduğunu ve bu ülkedeki gelişmelerle yakında n ilgilendiğini ifade eden Babacan, Kuzey Irak'taki PKK varlığına da dikkat çekti. Babacan "Biz şimdiye kadar sabırla hareket ettik. Irak Merkezi Hükümeti ve ABD ile çeşitli metodlar denedik ancak son bir ayda 40' ya yakın askeri şehit verdik" dedi.

Denenen yöntemlerin sonuç vermediğini kaydeden Babacan "Hiçbir hükümet olup bitene göz yumamaz" ifadesini kullandı. Tezkerenin Irak'ın toprak bütünlüğü değil PKK'yı hedef aldığını vurgulayan Babacan, "Hükümet, gerektiğinde bu yetkiyi kullanmaktan çekinmeyecek" şeklendi konuştu.

Ali Babancan, diplomasinin öncelikli amaçların olduğunu, buna ağırlık verdiklerini ancak terörle mücadelede askeri seçeneceğin de bulunduğunu söyledi. Babacan, ziyaret ettiği tüm ülkelerde muhataplarından terörle mücadele konusunda "çok güçlü" bir destek aldığını da anlattı.

-"IRAK ZİYARETİ DÜŞÜNÜLÜYOR"-

Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Babacan, bir soru üzerine Irak ziyaretinin de söz konusu olduğunu belirtti ancak kesin bir tarih vermedi. Babacan "Bir süredir niyetimiz var ancak olup olmayacağı, olursa ne zaman olacağını şu anda teyit edemem" dedi.

-TELEFON DİPLOMASİSİ-

AB ülkeleri ile telefon temaslarına ilişkin de bilgi veren Babacan, bu çerçevede Portekiz Dışişleri Bakanı Luis Amado, AB Ortak Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Milliband ile görüştüğünü anlattı.

Babacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile de görüştüğünü de belirtti.

-TÜRKİYE 6 DEVLET VE HÜKÜMET BAŞKANINI AĞIRLAYACAK-

Şimdiye kadar İran dışında Irak'a komşu tüm ülkeleri ziyaret ettiğine işaret eden Babacan, yakında da Tahran'a gideceğini açıkladı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Ömer yeni bölüm yok mu, neden yok? 13 Mayıs Ömer bu hafta yok mu 2024? Aziz Yıldırım hangi kanalda? Aziz Yıldırım konuşması 13 Mayıs Canlı izle! Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı mı? (VİDEO) Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkan adaylığı açıklaması Cleveland Cavaliers Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 14 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Pazartesi kaptanlar kim oldu? Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi?
Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

title