Haberler

Dha Yurt Bülteni - 9

Şirvan'da gözaltına alınan BBC muhabiri serbest (2)- yenidenSİİRT'in Şirvan İlçesine bağlı Maden Köyünde 17 Kasım'da meydana gelen heyelandan sonra oluşan göçük faciası ile ilgili gelişmeleri izlemek için bölgeye gelen ve polis kontrol noktasında dün gözaltına alınan Güneydoğu Gazeteciler...

Şirvan'da gözaltına alınan BBC muhabiri serbest (2)- yeniden

SİİRT'in Şirvan İlçesine bağlı Maden Köyünde 17 Kasım'da meydana gelen heyelandan sonra oluşan göçük faciası ile ilgili gelişmeleri izlemek için bölgeye gelen ve polis kontrol noktasında dün gözaltına alınan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda BBC Türkçe servisi ile Amerika'nın Sesi'ne (VOA) çalışan gazeteci Hatice Kamer, Emniyet'teki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Şirvan İlçesindeki heyelan faciası ile ilgili gelişmeleri haberleştirmek için ilçeye giden ve dün öğlen saatlerinde polis kontrol noktasında gözaltına alınan GGC yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda BBC Türkçe servisi ile Amerika'nın Sesine çalışan Hatice Kamer, Siirt Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü. Dün geceyi Siirt Emniyet müdürlüğünce geçiren Kamer için hem BBC Türkçe servisi hem de Amerika'nın Sesi, açıklama yaparak Kamer'in kendilerine çalışan bir gazeteci olduğunu belirtmişlerdi.

Gazeteci Hatice Kamer, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından, bugün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Hatice Kamer için yönetim kurulu üyesi olduğu Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti de serbest bırakılmadan önce bir açıklama yayınlamıştı. Cemiyet açıklamasında şöyle denilmişti:

"Cemiyetimizin yönetim kurulu üyesi ve BBC muhabiri Hatice Kamer, maden kazası haberi için gittiği Siirt'in Şirvan İlçesi'nde, görevi başındayken gözaltına alındı. Gerekçesini 'resmi' olarak hala bilmiyoruz. Önce 'sosyal medya paylaşımı' denildi, ardından bölgede fotoğraf çektiği söylendi. Geç saatlerde Siirt kent merkezine getirildiğini öğreniyoruz. 5 günlük avukat kısıtlaması kararı alınmış. Son aylarda onlarca gazetecinin gözaltına alınması, tutuklanmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, arkadaşımızın gözaltına alınması bizi endişelendiriyor. Cuma günü bir başka soruşturma için Diyarbakır'da emniyete giden ve ifade verip ayrılan arkadaşımızın Şirvan'da gözaltına alınması aklımıza soru işaretleri getiriyor. Ayrıca velev ki sosyal medya paylaşımı ya da bölgede fotoğraf çekmesi gözaltına alınması ve avukat kısıtlaması getirilmesi için gerekçe mi? Böylesi bir tablo bizi endişelendiriyor. Arkadaşımızın bir an önce ifadesinin alınıp savcılığa çıkarılmasını bekliyoruz."

Haber: SİİRT, -

======================

Şemdinli şehidinin cenazesi Zonguldak'ta(2)

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi Gerdan Tepe üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından yapılan havanlı saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er 25 yaşındaki Coşkun İşleyen'in cenazesi askeri uçakla Zonguldak'a, oradan da memleketi Karabük'e getirildi. Safranbolu İlçe Devlet Hastanesi'nde bir süre bekletilen şehidin cenazesi daha sonra Düzce Köyü'ndeki baba ocağına götürüldü. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu köy meydanında yaklaşık bin kişi karşıladı.

Şehit asker için köy camiinde düzenlenen cenaze törenine Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Kara Kuvvetleri Personel Tayin Daire Başkanı Tuğgeneral Burhan Akdaş, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, İlçe Kaymakamı Murat Bulacak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, şehidin babası Rüştü İsmail İşleyen, annesi Münevver, kız kardeşi Cansu İşleyen, yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Törende şehidin annesi Münevver İşleyen ile kız kardeşi Cansu İşleyen gözyaşlarına boğuldu. Tören sırasında şehidin bazı yakınları fenalık geçirirken bazıları da tabuta sarılarak ağladı. İl Müftü Yardımcısı Mehmet Türkoğlu'nun ikindi namazının ardından kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Piyade Sözleşmeli Er Coşkun İşleyen'in cenazesi mahalle mezarlığında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Şehidin tabutunun meydana getirilmesi

-Törenden görüntü

-Yakınlarından görüntü

-Yakınlarının tabuta sarılması

-Anne Münevver İşleyen'in ağlaması

-Fenalık geçiren yakınlarına sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Cenaze namazından görüntü

HABER-KAMERA: Bülent DİKTEPE/KARABÜK

==================

Kayseri'de CHP ilçe binasının kundaklandığı öne sürüldü (3)

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Hacılar İlçe teşkilatına yapılan kundaklama nedeniyle parti Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık parti binasında basın açıklaması yaptı. Açıklama sonrası Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP İl Teşkilatına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Hacılar İlçesinde meydana gelen kundaklama olayı sonrası Niğde programını iptal eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık Kayseri'ye geldi. Parti teşkilatında olayla ilgili yapılan basın açıklamasında konuşan Arık, "Bu ülkenin kurucu partisi, birlik ve beraberliğimizin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisine sistematik bir şekilde saldırı oluyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı, Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'a yapılan saldırı ve bugünde Hacılar İlçesi'ndeki hain saldırı. Şu alçaklar çok iyi bilsinler ki biz dün bedel ödedik bugün de bedel ödemeye seve seve hazırız. Bu hain saldırı bizi asla yolumuzdan döndüremeyecektir. Biz bu karanlık insanları çok iyi biliyoruz. Bu karanlık insanlar daha öncede aynı sahneyi sergilediler. Aydınlarımızı yaktılar. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için hepimiz yanmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, "Böyle üzüntülü bir olayla burada bulunmak istemezdim. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Bu basite alınacak bir olay değil. 2-3 tane çapulcunun gelip yanıcı bir madde atarak ilçe binamızı yakma olayı değildir. Bu her yerde kullanıldıkları öfke dilinin bir yansımasıdır. Bu sokaktaki insanı tahrik ederek, ayrıştırarak, ötekileştirerek kullandıkları dilin bir yansımasıdır. Biz barış, demokrasi, hukuk, özgürlük, kardeşlik dedikçe maalesef kutuplaşmayı ortaya koyuyorlar. Her olayı siyasete endeksliyorlar. Bu ülkenin geleceği ile ilgili hiçbir konuyu umursamıyorlar. Varsa yoksa kendi iktidarlarının devamı. Bunun için her şeyi kullanabilecek durumdalar" şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Torun şöyle konuştu:

"Terör içimizdeydi şimdi dışımızdan da terör geliyor. Sınırlarımızda huzur ve barış vardı şimdi kavga, gözyaşı var. Geldiğimiz nokta bu. Yapılanlar bu kadar nefret dilinin sonucudur. Artvin'de Genel Başkanımızla teröristlerin saldırısını beraber yaşadık ama hala failleri yok. PKK dendi halen bulunmadı. PKK'ya karşı biz suikasta uğradık, HDP'liler tarafından hep biz eleştiriliyoruz ama yine sokağa çıktığımızda (HDP ile siz berabersiniz) diyorlar. Oslo'da konuşan, İmralı'ya giden, çadır mahkemelerini kuran kimdi? Ne yaptıysa birlikte yaptılar. Ne oldu? 7 Haziran seçimleri Cumhurbaşkanının hoşuna gitmedi. (Çözüm sürecini buzdolabına kaldırdım) dedi. Seçim süreci onun istediği gibi olsaydı buzdolabına kaldıracak mıydı? Yani her türlü işbirliğini yapan terörist başına övgüler dizen onlardı. Gelin görün ki bir algı yaratılıyor biz suçlu oluyoruz."

Bu arada, Alperen Ocakları ziyaretleri kapsamında Kayseri'de bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de CHP İl teşkilatına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Destici, ülkenin bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını temenni ettiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Tosun'un konuşması

-CHP Kayseri milletvekili Çetin Arık'ın konuşması

-BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin konuşması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ, DHA)

==================

Madende ölen oğlunun acısına daha fazla dayanamadı

TTK Kozlu Müessesi'nde 7 Ocak 2013'te 8 işçinin öldüğü metan gazı püskürtmesinden yaralı kurtulan, geçen pazartesi günü Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde özel kömür ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren maden işçisi 41 yaşındaki Mustafa Sarı'nın babası emekli maden işçisi 73 yaşındaki Mehmet Sarı, oğlunun ölümünden 6 gün sonra kalp krizi sonucu öldü.

Geçen Pazartesi günü, Dağbaca mevkisindeki özel kömür ocağında yerin 140 metre altında üretim sırasında tavan çökmesi sonucu meydana gelen göçükte evli 2 çocuk babası Mustafa Sarı yaşamını yitirdi. Mustafa Sarı'nın babası Mehmet Sarı da dün akşam Kozlu İlçesi'ndeki evinde kalp krizi geçirdi. Ambulansla Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırılan Mehmet Sarı, doktorların tüm müdahalelerine rağmen öldü.

Mehmet Sarı'nın ölümü aileyi ikinci kez yıktı. Yakınları, oğlunun ölümüne çok üzülen Mehmet Sarı'nın daha fazla dayanamadığını söyledi. Mehmet Sarı, yarın kılınacak cenaze namazının ardından oğlunun yanına toprağa verileceği belirtildi.

DEDESİNE SARILIP TESELLİ BULMUŞTU

Mustafa Sarı'nın, 7 Ocak 2013'te TTK Kozlu Müessesi'nde 8 işçinin öldüğü metan gazı püskürtmesi olayında yaralı kurtulan 7 işçi arasında yer almıştı. O zaman 14 yaşında olan oğlu Doğukan Sarı, maden ocağı önünde kalabalık arasında "Babam nerede?" diyerek uzun süre gözyaşı dökmüştü. Doğukan Sarı, ocaktan 4 saat sonra yaralı halde sedye üzerinde çıkan babasını görünce koşarak sarılmış, o kavuşma anı herkesi duygulandırmıştı. Babasını kaybetmesinden kısa süre sonra ikinci kez yıkılan Doğukan Sarı, olaydan 1 gün sonra DHA'ya verdiği röportaj sırasında dedesi Mehmet Sarı ile sarılarak birbirlerini teselli etmişlerdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Doğukan Sarı'nın görüntüsü

-Dedesi Mehmet Sarı'nın görüntüsü

-Birlikte görüntüleri

-Doğukan Sarı ile röp.

-Röpotaj sırasında Mehemt Sarı'nın ağlaması

-Evden detay

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

==================

19 yaşındaki genç, babası tarafından bıçaklandı

ORDU'nun Ünye İlçesi'nde Mustafa A., henüz bilinmeyen nedene kavga ettiği oğlu 19 yaşındaki Emre A.'yı bıçakla ağır yaraladı.

Ünye İlçesi Çınarlık Mahallesi'nde oturan Mustafa A. ile oğlu Emre A. arasında henüz öğrenilemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü. Mustafa A., oğlu Emre A.'yı bıçakla ağır yaraladı.

Yakınlarının çağırdığı ambulansla Ünye Devlet Hastanesi'ne götürülen Emre A. tedavi altına alınırken, doktorlar hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi. Baba Mustafa A. ise polis tarafından gözaltına alındı.

Haber: Mücahit GÜREL/ÜNYE(Ordu), -

==================

Burhaniye engelleri aşıyor

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde başlatılan Burhaniye Engelleri Aşıyor projesi kapsamında, engelli vatandaşların kullanması için Ören Mahallesi'ne havuz, tenis kortları, deniz iskelesi ve basketbol sahaları yapılıyor.

Burhaniye Belediyesi, Burhaniye Engelleri Aşıyor projesi ile Ören Mahallesi'nde havuz, tenis kortları, deniz iskelesi ve basketbol sahalarının yapımını sürdürüyor. Yerel seçimlerden önce engelsiz Burhaniye için söz verdiklerini hatırlatan AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, "Güney Marmara Kalkınma Ajansı'ndan aldığımız destek ile öncelik olarak engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatına destek veriyoruz. Havuz, tenis kortları, basketbol sahası, deniz iskelesi inşaatının ince işleri devam ediyor. Bu bölüm bittikten sonra proje plaj için de yine engelli kardeşlerimize uygun yürüme yolları yapılacak. Ören Mahallesi'ne sorunsuz bir şekilde ulaşmaları için Burhaniye Merkez'den Ören Mahallesi'nde bulunan bu komplekse kadar engelli kardeşlerimiz için yürüyüş yolu, trafik lambalarında görme ve işitme engelliler için yeniden düzenleme yapılacak. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Göreve geleli 30 ay olmasına rağmen birçok büyük projeyi hayata geçirmiş durumdayız" dedi.

Haber: Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir),

====================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Sarı Zonguldak Kayseri Şirvan Güncel Haberler

title