Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

Kurtulmuş: Bu millet referandumda 'evet' dediği zaman terörle mücadeleye de 'evet' demiş olacakBAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandum öncesi 'evet' kampanyasına memleketi Ordu'dan başladı.

Kurtulmuş: Bu millet referandumda 'evet' dediği zaman terörle mücadeleye de 'evet' demiş olacak

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandum öncesi 'evet' kampanyasına memleketi Ordu'dan başladı. Kurtulmuş, "CHP'li arkadaşlar da doğru anlasınlar; inşallah bu millet referandumda 'evet' dediği zaman terörle mücadeleye de 'evet' demiş olacak. Terörle mücadelede de çok ciddi bir şekilde kararlılığını ortaya koyacaktır" dedi.

Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan karayoluyla memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'ne gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandum öncesi 'evet' kampanyasının startını verdi. İlçede bir otelde düzenlenen Ak Parti Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan kurtulmuş, referandum oylamasında sandıktan büyük çoğunlukla 'evet' oyu çıkacağını ileri sürdü. Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline doğru bir geçiş olduğunu ifade eden Kurtulmuş, CHP'yi de eleştirerek şunları söyledi: "CHP'nin çokça gürültü çıkarttığı gibi yapılmak istenen bir rejim değişikliği değil, bir sistem değişikliğidir. Cumhurbaşkanlığı hükümet modeline doğru bir geçiştir. Rejim değişikliği deyince kusura bakmasınlar, yurttaşlık bilgisi birinci sınıf dersidir bu. Siyasal Bilgiler Fakültesi dersi falan da değildir. Bir ülkede rejimden bahsediyorsak soru şudur; egemenliği kim kullanacak? Egemenliğin kullanılma şekli nedir? Egemenliği eğer millet kullanacaksa bunun adı Cumhuriyettir. Egemenliği bir kişi kullanacaksa bunun adı monarşidir. Egemenliği bir sınıf kullanacaksa bunun adı oligarşidir. Bu devir geride kaldı, Türkiye 1923'te egemenliği millete vererek Cumhuriyet sistemini kurdu, Cumhuriyet rejimine geçti. Bu rejimin değiştirilmesiyle ilgili en ufak bir teklif söz konusu olmadığı gibi, en ufak bir şekilde bir ihsasta dahi bulunulmamıştır. Rejim tartışması geride kalmıştır. Ah, keşke CHP, şimdi rejime bu kadar sahip çıktığını söyleyen CHP, şu Cumhuriyet rejiminin adam gibi yürütülmesine vesile olsaydı da tek parti döneminden şimdiki CHP'ye gelene kadar olan bu süreçlerde Cumhuriyetin, demokrasiyle taçlanması için gayret sarfetseydi, bugün bunları söyleme hakkına sahip olsaydı."

CHP'yi darbelere karşı çıkmamakla suçlayan Kurtulmuş, "28 Şubat'ta, 1960 darbesinde kalkıp 'ey darbeciler bu yaptıklarınız yanlıştır, biz bunları savunmuyoruz. Niye rahmetli Menderes'i asıyorsunuz?' diye sorsaydınız o zaman CHP'nin samimi Cumhuriyetçi olduğuna inanırdık" dedi.

Numan Kurtulmuş, şu andaki sistemde yürütmenin önemli bir kısmının cumhurbaşkanında bir diğer kısmının da başbakanda olduğunu belirterek, "Şimdi bunların hepsini bir elde toplamak ve o elinde doğrudan doğruya halk tarafından seçilmesini sağlamamız gerekiyor. Şöyle kısaca Türkiye'nin siyasi tarihine bakın. Bu çatal kazığın ne manaya geldiğini gösteren çok sayıda örnek vardır" diye konuştu.

"TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Türkiyenin çevresindeki ülkelerde terör örgütlerinin at koşturduğunu belirten Numan Kurtulmuş, "Bu terör örgütleri arkasındaki ağ babaları vasıtasıyla Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyor. DAEŞ, PKK bunun için faaliyet gösteriyor. FETÖ eşkıya çetesi bunun için 15 Temmuz'da devleti ele geçirmeye, içerde bir iç savaş çıkarmaya gayret etti. Bütün bunların hepsi eş zamanlı olarak bir birleriyle işbirliği yaparak maalesef Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışıyor" dedi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin terörle kararlılıkla mücadele ettiğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu mücadelede hiç şüpheniz ve endişeniz olmasın, bu terör örgütleri ve arkasında bulunanlara silah desteği verenler, bunlara lojistik destek, istihbarat desteği ve hatta silah desteği verenler değil, Allah'ın izniyle bu millet kazanacak ve bu terör örgütleri diz çökecektir. Bu süreç içerisinde terör örgütleri elinden gelen her şeyi yapmaya gayret edecekler, bizde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir kere daha söylüyorum, CHP'li arkadaşlarda doğru anlasınlar; inşallah bu millet referandumda 'evet' dediği zaman terörle mücadeleye de 'evet' demiş olacak. Terörle mücadelede de çok ciddi bir şekilde kararlılığını ortaya koyacaktır."

Numan Kurtulmuş, daha sonra Ordu Üniversitesi'ne tahsis edilmesi planlanan, halen Türk Hava Kurumu tarafından kullanılan Ünye Havaalanı pistinde incelemelerde bulundu.

Görüntü Dökümü

------------------

-Numan Kurtulmuş'un konuşması

-Toplantıdan detay görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-Mücahit GÜREL-ÜNYE-ORDU-

================================

Bitlis'te 'Beyaz esaret' nedeniyle kriz masası oluşturuldu(2)

EVLER KARA GÖMÜLDÜ

Tipi ve fırtınanın etkili olduğu Bitlis'te sabah saatlerinde havanın açmasıyla birlikte, ağır kış şartları da ortaya çıktı. Kar yağışı ve fırtına nedeniyle Bitlis merkez Hüsrevpaşa mahallesinde bulunan tek katlı evler karın içinde kayboldu. Sabah saatlerinde vatandaşlar evlerinden çıkmak için kar tünelleri yapmak zorunda kaldı. Tek katlı evlerin ve araçların karda kaybolduğu kentte, Karayolları, İl Özel idaresi ve Belediye ekipleri kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.

Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç, Bitlis'te bugüne kadar yağan toplam kar kalınlığının 4 metre 70 santimetreye ulaştığını, yerdeki kar kalınlığının ise 1 metre 85 santimetre olduğunu açıkladı. Saraç, önümüzdeki 5 gün içerisinde yağış beklemediklerini, vatandaşlarıda çığ, don ve buzlanma riskine karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı. Özellikle eğimli arazilerde çığ tehlikesinin daha fazla bulunduğunu, vatandaşların bu bölgelerde daha dikkatli olmalarını istedi.

350 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Ümit Kurtkan ise Bitlis merkez ve ilçelere bağlı 350 köyün ulaşıma kapandığını söyledi. Kurtkan, 10 ayrı şantiyede 84 personel ve 55 iş makinesi ile karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, 3 gün içerisinde bütün köy yollarını ulaşıma açacaklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kar altındaki araçlardan detaylar

-Evlerden görüntüler

-Otobüs durakları

-Karda ilerleyen araçlar

-Kar altındaki evlerden detaylar

-Karda yürüyen vatandaşlardan detaylar

-Sokak kedilerinden detaylar

-Çocuklardan görüntü

-Alt geçitlerin girişlerinden ve evlerden detay görüntüler

Haber-Kamera: BİTLİS

====================================

(ÖZEL) Halk otobüsünde boğazına bıçak dayayıp, polise direndi

Otobüsün güvenlik kamerasından görüntü

ANTALYA'da seyir halindeki halk otobüsünde 2 kadın yolcuyla tartışan Edip Ardınç, gözaltına alınmak istenince bıçakla kendisine zarar vererek polise direndi. Boğazını ve kolunu kesen Edip Ardınç, güçlükle etkisiz hale getirilirken, bu anlar otobüsteki güvenlik kamerasına yansıdı.

Konyaaltı İlçesi Atatürk Bulvarı'nda seyir halindeki KL08 tabela numaralı 07 ECP 52 plakalı özel halk otobüsündeki olay, dün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Liman Mahallesi'ne giden Engin Ülker yönetimindeki otobüs, İl Sağlık Müdürlüğü Kavşağı'na geldiğinde yolculardan Edip Ardınç, iddiaya göre iki kadın yolcuyla tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine yolculardan sivil polis olduğunu iddia eden kişi, 155 Polis İmdat Hattı'nı arayarak durumu bildirdikten sonra durakta indi.

İki durak sonra otobüsü durduran polis ekipleri, şoförden orta ve arka kapıyı kapatmasını istedi. Polislerin ön kapıdan içeriye girdiğini gören Edip Ardınç, cebinden çıkardığı bıçağı boğazına dayayarak, panik halinde kaçışan yolcuların arasından ön kapıya kadar geldi. Bu sırada şoför Engin Ülker, orta ve arka kapıyı açarak yolcuların tahliyesini sağladı.

BOĞAZINDAN VE KOLUNDAN YARALANDI

Bu sırada arka kapıdan otobüse binen bir kişi araçta yalnız kalan Edip Ardınç'a arkadan yaklaşıp, kollarından tuttu. Polislerin de müdahalesiyle Edip Ardınç'ın elindeki bıçak alınarak, araçtan indirildi. Boğazını ve sağ kolunu keserek kendisine zarar veren Edip Ardınç, ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Bu arada polisin müdahale sırasında sıktığı biber gazından da bir kişi etkilendi. Edip Ardınç'ın yolculara yaşattığı korku dolu anlar ise otobüsteki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ O ANLARI ANLATTI

Otobüs şoförü Engin Ülker, yaşanan o anları şöyle anlattı:

"İş çıkış saatleri olduğu için otobüs doluydu. Öğretmen olduğunu belirten kadın yolcu, erkek yolcunun 'Kendisine yaslandığını ve rahatsız olduğunu' söyledi. Bunun üzerine araçtaki bir sivil polis olaya müdahale ederek 155'i aradı. Polis durakta indi, ben de hareket ettim. İki durak sonra da polis ekipleri bizi durdurdu. Polisin içeriye girdiğini gören bu kişi, yolcuların içinde boğazına bıçak dayadı ve kendisine zarar vermeye başladı. Sivil polis mi, vatandaş mı bilmediğim bir kişi arkadan bıçağı almaya çalıştı, arbede yaşandı. Bu sırada, polis ekipleri şahsı aldı. Ancak, olayı karıştıran iki kadın hiçbir şey olmamış gibi araçtan inip gitti."

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Polislerin otobüsü durdurması

Otobüsün güvenlik kamerasından içinden görüntü

Tartışmadan görüntü

Şahsın bıçağı boğazına dayaması

Bir şahsın bıçaklı şahsa müdahale etmesi

Polislerin otobüs içine girip gazla şahsa müdahale etmeleri

Sıkılan gazdan etkilenen kişinin otobüsten indirilmesi

Şahsın polis tarafından etkisiz hale getirilmesi

Otobüsün görüntüsü

Polislerin görüntüsü

Yaralı şahsın görüntüsü

RÖP: Engin Ülker ( Otobüs sürücüsü )

Yaralı şahsın polislerle konuşurken görüntüsü

Otobüsün içinden görüntü

Otobüs içindeki güvenlik kameralarının görüntüsü

Ambulansın gelmesi

Yaralı şahsın ambulansa alınması

Bıçağın görüntüsü

HABER: Süleyman EKİN-KAMERA: Tolga YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

===============================================

Son 4 ayda 30 kişi sahte içkiden öldü

ADANA'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet Hilal, bölge illerinde son 4 ayda 30 kişinin kaçak ve sahte içkiden öldüğünü söyledi.

Aynı zamanda Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi olan Prof.Dr. Ahmet Hilal yaptığı açıklamada bölgede illerinde son aylarda kaçak ve sahte içkilere bağlı zehirlenme vakaları görüldüğünü söyledi. Bölge illerinde son 4 ayda metil alkolü bağlı ölenlerin sayısının 30'u aştığını belirten Prof. Dr. Hilal, şöyle dedi: "Ayrıca daha toksikolojik analizleri tamamlanmamış metil alkole bağlı ölümler olduğu düşünülmektedir. Bu göstermektedir ki kaçak ve sahte içkiye bağlı zehirlenme ve ölümler bir halk sağlığı sorunu halini almıştır. Ucuz rakı olarak kaçak pazarlarında satılan ve görüntüsü itibari ile orijinal ambalajlardan ayrılamayan bu rakılar normalin dörtte bir fiyatına satılmaktadır. Bu nedenle de kullananlar için cazip hale gelmektedir. Yapılması gereken halkımızın kaçak ve sahte içkileri almaması, yetkililerin satıldığı yerler belli olan bu içkilerin satışını önlemesi, ayrıca halkımızı bilgilendirici duyurular yapılması gerekmektedir."

Prof.Dr. Hilal, ölümlere neden olan metil alkolün sanayi veya odun alkolü olarak bilindiğini, sanayide çözücü olarak kullanıldığını, antifriz gibi maddelerin içeriğinde de bulunduğunu kaydetti. Hilal, metil alkolün insanlarda isteyerek veya kaza sonucu alımının ciddi zehirlenmelere yol açtığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Metil alkol deriden ve sindirim sisteminden hızla emilerek karaciğer üzerinden zehirleyici etkisini gösterir. Bulguları ilk olarak diğer alkol zehirlenmelerinde olduğu gibi bulantı kusma, karın ve baş ağrısıdır. Daha sonra metil alkol yıkım ürünlerinin göz sinirlerinde birikmesi ile çift görme ve körlük meydana gelir. Bu tablo kalp yetmezliği akciğerlerin su toplaması koma ve ölümle seyreder. Tedavi ile kurtulanlarda körlük, karaciğer yetmezliği ve Parkinson benzeri sendrom oluşabilir. Evlerde hobi olarak üretilen kaçak içkilerde de metil alkol oluşması mümkündür. Bunun distilasyon sırasında ayrılması gerekir. Ancak kaçak ve ucuz içki olarak satılanlarda metil alkol, etil alkole göre çok ucuz olması nedeni ile bilerek de konuluyor olabilir."

DENETLENMELİ

Adana Tabip Odası Başkanı Doç.Dr. Ali İhsan Ökten de kaçak ve sahte kaçak içkilere bağlı zehirlenme ve ölüm olayları üzerine, bu konudaki denetimlerin artırılması gerektiğini söyledi. Ökten, şöyle konuştu: "Son günlerde artan metil alkolle ilgili ölümler için ciddi tedbirler alınmalıdır. Sahte rakı yapan ve satanların, kaçak içkileri yurdumuza sokan ve satanların mutlaka önlenmesi lazımdır. Bu anlamda Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetimlerini büyüteç altına alarak daha sıkı önlemler almalıdır"diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Prof.Dr. Ahmet Hilal ile röportaj

Haber-Kamera: Murat KİBRİTOĞLU-Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=================================================

Besni'de arazi kavgasında baba ve oğlu tüfekle vuruldu

ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde, iki grup arasında çıkan arazi anlaşmazlığı kavgasında baba ve oğlu tüfekle vuruldu.

Olay, öğle saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan 67 yaşındaki Mehmet Özer ve oğlu Ramazan Özer'e yürüdükleri sırada yanlarına gelen Bayram A. ve Mehmet A. ile tartıştı. Tartışma sırasında Bayram A. ile Mehmet A. yanlarındaki tüfekle baba ve oğluna ateş açtıkan sonra otomobile binip kaçtı.

Kanlar içerisinde yere yığılan Mehmet ve Ramazan Özer, olayı görenlerin çağırdığı ambulanslarla Besni Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk tedavisi yapılan yaralı baba ve oğul, durumları ağır olduğu için Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayla ilgili inceleme başlatan polis ise kaçan şüpheliler Bayram A. ile Mehmet A.'yı ise Besni-Gölbaşı karayolunda yakalayarak gözaltına aldı ve sorgulamak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Olay yerindeki yaralılar

Sağlık görevlilerinin yaralılara müdahalesi

Yaralıların ambulanslara alınması

Polislerin olay yerinde inceleme yapması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

==================================================

Çatıda intihara kalkan genç, 3 satte ikna edildi

GAZİANTEP'te, ailesiyle yaşadığı sorun yüzünden bunalıma giren ve 4 katlı apartmanın çatısına çıkarak intihara teşebbüs eden 27 yaşındaki Reşit Avcı, polis ve psikologların 3 saatlik çabasıyla ikna edildi.

Olay, öğle saatlerinde Düztepe Mahallesi'nde meydana geldi. Gasp suçundan kaydı olduğu öğrenilen Reşit Avcı, ailesinin çocuğunu kendisine göstermediği için psikolojisinin bozulduğunu öne sürerek 4 katlı apartmanın çatısına çıktı. Atlayacağını söyleyerek etrafa bağıran Reşit Avcı'yı görenler, durumu polise, itfaiyeye ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis bölgede güvenlik önlemi alırken itfaiye erleri de kurtarma yastığı açtı.

Aile içinde sorunlar yaşadığını ve kendisine çocuğunun gösterilmediğini öne süren Reşit Avcı'yı polis ikna edemeyince, psikolog çağrıldı. Polis ekibi tarafından getirilen psikolog Mahmut Kayagan, Avcı'yı ikna etmek için 3 saat uğraştı. Bu sırada çevredekiler meraklı bakışlarla ekiplerin çalışmalarını inceledi. 3 saat süren ikna çalışmaları sonucu çatıdan indirilen Avcı, sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

İntihara teşebbüs eden şahıs

Şahsın binanın çatı katından kendini bırakmaya çalışması

İtfaiyenin kurtarma yastığı açması

Olay yerindeki sağlık görevlileri, polis ve itfaiye ekipleri

Atlamaya çalışan şahsı izleyen kalabalık

Psikologun olay yerine gelmesi

Şahsın ikna edilmesi ve polis aracına bindirilmesi

Polis otosunun hareketi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER-Kamera: Metin Faruk TAMER -GAZİANTEP-DHA)

========================================================

Minibüs hafif ticari araca çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

KÜTAHYA'da minibüs, yolun sağında duran çöp kamyonuna çarpamamak isterken aynı yönde giden hafif ticari araca çarptı. Kazada minibüs sürücüsü 50 yaşındaki Erdem Ot yaralandı, yanında oturan 67 yaşındaki Hasan Düzenli öldü.

Kaza sabah saatlerinde Çevre yolunda meydana geldi. Afyonkarahisar yönüne giden Erdem Ot yönetimindeki 43 BC 579 plakalı minibüs, yolunda sağında park halinde duran 61 K 13258 plakalı çöp kamyonuna çarpmamak isterken aynı yönde giden Erdal Akyıldız yönetimindeki 25 DZ 449 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada minibüs sürücüsü Ethem Ot yaralanırken, yanında oturan ve araçtan dışarı fırlayıp minibüsle hafif ticari araç arasında sıkışan Hasan düzenli olay yerinde öldü. Düzenli'nin cesedini Kütahya Belediyesi itfaiye ekipleri çıkardı.

Kazada yaralanan Ethem Ot ambulansla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ölen Hasan Düzenli'nin cenazesi de aynı hastanenin morguna konuldu.

Kazada yara almayan hafif ticari araç sürücüsü Erdal Akyıldız ile çöp kamyonu şoförü Kemal Bayram, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü, soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

-Kaza yerindeki oraçların,

-Ekiplerin cesedi sıkıştığı yerden çıkarma çalışmalarından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

========================================

Göçmen kaçakçılığından 18 kişi adliyede

ÇANAKKALE Ayvacık İlçesi merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve göçmen kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 18 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince geçen 26 Ocak'ta yapılan operasyonda, Çanakkale, İstanbul ve Balıkesir'de önceden belirlenen adreslere baskın düzenlendi. Operasyonda 18 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda bot, bot motoru, sahte ehliyet, can yeleği, telefon, Simkart ile doküman ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Adliyeye getirilen göçmen kaçakçılarından görüntü

Haber-Kamera: İpek GÜNEY / AYVACIK (Çanakkale),

==========================

Düştüğü kuyuda mahsur kalan at kurtarıldı

AKSARAY'da karayolu üzerindeki refüjde bulunan yaklaşık 3 metrelik drenaj kuyusuna düşen at, AFAD ekipleri tarafından vinç yardımıyla mahsur kaldığı kuyudan kurtarıldı. AFAD ekipleri, üşüyen atın üstüne battaniye örtüp, masaj yaptı.

Aksaray- Adana Karayolu Karasu Kavşağı'ndaki refüjde bulunan drenaj kuyusundan ses geldiğini fark eden çevredekiler, kuyuya baktıklarından bir atın mahsur kaldığını fark etti. Bunun üzerine AFAD'a haber verildi. AFAD ekipleri yaklaşık 3 metre derinliğindeki atın kurtarılması için vinç çağırdı. Kuyuya inen AFAD ekibi, ata halat bağlayıp kurtarmak istedi. Ancak kuyunun dar olması nedeniyle halat, atın karın bölgesinden bağlanamayınca boyun bölgesinden bağlandı. Kontrollü ve yavaş hareketlerle vinç yardımıyla at mahsur kaldığı kuyudan kurtarıldı. Ancak at, hem üşüdüğü hem de dar bir kuyuda beklediğinden hareket edemedi. Bu sırada AFAD ekipleri, üşüyen atın üstüne battaniye örtüp, masaj yaptı. Kısa süre kendine gelen at, o bölgede oturduğu belirlenen sahibine teslim edildi. Sahibi ise atın 3 gündür kayıp olduğunu söylediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------

Kuyuda mahsur kalan attan detay

AFAD ekiplerinin atı kurtarma çalışması

Atın kuyudan çıkartılması

AFAD'ın atla ilgilenmeleri

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

===================================

Balık pahalı olunca alan da azaldı

İZMİT Balık Pazarı'nda balıkçılar, fiyatların pahalı olması nedeniyle müşterinin de azaldığını, iki hafta sonra havaların normale dönmeye başlamasıyla birlikte balık fiyatlarının düşeceğini söyledi.

Marmara ve Karadeniz'e açılan balıkçılar az balıkla dönünce tezgahlarda da fiyatlar yüksek oldu. İzmit Balık Pazarı'nda hamsinin kilosu 15 TL, istavritin kilosu 17-20 TL, sarı kanat kilosu 50 TL, lüfer tanesi 40 TL, ithal somon kilosu 60 TL, çinekop kilosu 40 TL, barbun kilosu 40 TL ve tekir kilosu 20 TL'den satılırken, fiyatların pahalı olması nedeniyle balık satın alan kişi de az oldu. Balıkçılar hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte fiyatların inmesini umut ediyor. Balıkçı Kemal Bineklioğlu teknelerin yeterli avla dönememesi nedeniyle balık halinde fiyatların yüksek olduğunu belirterek, "Havalar soğuyunca balıklar dibe doğru indi. Balıkçılar karaya az balıkla dönünce de balık fiyatları yükseldi. Şubat'ın 15'inden sonra balıkların bollaşacağını ve fiyatların da normale döneceğini tahmin ediyorum" dedi.

Soğuk havaların balıkçılığı etkilediğini söyleyen balıkçı Taner Şahin ise, "Fiyatlar yüksek olunca balık pazarındaki hareketlilik azalıyor. Vatandaşlar balık fiyatları artınca buralara uğramaz oluyorlar. Havalar biraz daha normale döndüğünde bol balık olacak ve buna bağlı olarak da balık fiyatlarının uygun olacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde fiyatların düşeceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Balık fiyatlarını yüksek bulduğunu söyleyen Mehmet Sevinç, "Emekli biri olarak balık fiyatlarını çok yüksek buldum. İki kilo hamsiye 30 lira para verdim. Bizim için yüksek bir rakam bu. Umarım balık fiyatları kısa sürede düşer rahatça balık alır ve tüketiriz. Balık yemeyi çok seviyorum ama fiyatlar böyle olduğu sürece balık tüketimimiz azalacak gibi görünüyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Balık tezgahlarından detaylar

-Balıkçılarla röp

-Balık alan vatandaşlarla röp

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Orhan UZUN / KOCAELİ

=============================================

Üçüz aslanların yeni evi Antalya

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde bulunan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda 2014 yılında dünyaya gelen 'Asya', 'Avrupa' ve 'Afrika' isimli üçüz aslanlar yeni yuvaları olacak Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda, 2014 yılında dünyaya gelen ve Türkiye'nin ilk üçüz aslan olma özelliklerini taşıyan 2 erkek ve bir dişi aslanın yeni yuvaları Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi olacak. Dişi olan 'Asya' ve erkek olan 'Avrupa' ile 'Afrika' isimli aslanlar Antalya'dan gelen araç içerisindeki 3 kafese uyutularak konuldu. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim Müdürü Gökmen Aydın baba aslanın yavruları kabullenmediğini belirterek, "Türkiye'nin ilk üçüz aslanlarını burada anne ve babalarıyla birlikte uzun süre birlikte yaşattık. Ancak baba aslan ilk 6 aydan sonra birleştirdiğimiz de yavruları kabullenmedi. Bu nedenle baba hep ayrı kalıyordu. Barınak koşullarını yeniden düşünerek, anne ve babayı bir araya getirip yeni yavrular almak, bu canlıların soy devamlılığına destek olmak için üç yavruyu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Antalya Hayvanat Bahçesi'ne gönderme kararı aldık. Karşılıklı yazıştık onların da ihtiyacı vardı. Bugün aslanları öncelikle uyuşturduk ve uyuttuk. Daha sonra kafeslerine yükledik. 7 saatlik bir yolculuk sonunda Antalya'da olacaklar. Böylece daha geniş bir alanda olacaklar. Çünkü bizim barınağımız, anne, baba ve üç çocuk için yeterli boyutta değil. Ama şu anda anne ve babanın bulunacağı alan iyi bir duruma geldi. Yeni yavrular alacağız. Antalya'da da bu canlılar yeni yavrular dünyaya getirecek. Böylece aslan nüfusunun artırmış olacağız" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Zeki Cihangir ise, "Türkiye'nin ilk üçüzleri olan bu aslanları Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nın bize hediye etmesini memnuniyetle karşıladık ve heyecanla almaya geldik. Bu nedenle hayvanat bahçesi yetkililerine teşekkür ediyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvanat bahçesi geniş bir arazide, hayvan refahını sağlayacak koşullar orada daha iyi. Biz de bu üç emaneti orada sıcak bir şekilde karşılayacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Aslanlardan görüntü

Kafeslere konulması

Röportajlar

HABER-KAMERA: Mesut IŞIK-Büşra KAYA / KOCAELİ

=======================================

Ayakkabıda yeni modeller 3'üncü MAYFU'da

MANİSA 3'üncü Ayakkabı Moda Fuarı (MAYFU), düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve Manisa Ayakkabıcılar Odası işbirliğiyle ayakkabı üretiminde önde gelen firmalar, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Manisa Ayakkabı Moda Fuarı'nda (MAYFU) bir araya geldi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle fuarda yer alan firma temsilcileri açılışa katıldı. Fuarın açılışına katılımın az olması, dikkat çekti.

Açılış konuşmasını yapan Manisa Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin, fuarda yeni model üretim yapan ayakkabı firmalarıyla, satış yapan firmaların bir araya gelmesini sağlayan bir köprü olduğunu ifade etti. Dövizde yaşanan dalgalanmalar sebebiyle ayakkabı sektörünün olumsuz etkilendiğini ve bu tür fuarların ayakkabı sektörü için önemli olduğunu ifade eden Narin, "3'üncü fuarımız döviz artışının verdiği olumsuzluğun gölgesi aldı altında açtık. Çünkü bütün girdilerimiz dolar üzerinden. Bu nedenle sektör olarak olumsuz etkilendik. Ancak bu fuarlar sayesinde ayakkabı üreticileri biraz rahat nefes almaya çalışıyor. Çünkü yeni üretim ayakkabılarını pazarlama ve görücüye çıkarma fırsatı buluyor. 2'inci açtığımıza fuarımızı çeşitli illerden ve birçok yabancı ülkeden 500 firmanın temsilcisi ziyarette bulunmuştu. İnanıyoruz ki bu fuarımızda da böyle olacak" dedi.

BÜYÜKŞEHİR ÇIRAK YETİŞTİRECEK

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de ayakkabı sektörünün en önemli olumsuzluğundan birisinin çıraklık olduğunu ifade ederek, Türkiye'de ayakkabı sektörünün altyapısında Suriyelilerin arttığını vurguladı. Güzgülü, "Türkiye'deki eğitim sistemi çırak yetiştirmeye meyilli bir sistem değil. Altan yetişen çırak sayısı çok az. Şuanda İstanbul'da 10 bin Suriyeli, İzmir'de 5 bin Suriyeli ayakkabı sektörünün altyapısında çalışıyor. Ayakkabı sektöründe Suriyeli çalıştıran firmalar 'Eğer Suriyeli giderse ayakkabı sektörü sekteye uğrar' diyor. Bu önemli bir durum. Bizim ayakkabı sektörüne çırak yetiştirmemiz gerekir. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ayakkabı sektörüne çırak yetiştirecek sayacılık kursu açacağız. Bunun için çalışmalara başladık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Manisa Valisi Güvençer başka olmak üzere katılan protokol üyeleri, fuarın açılış kurdelesini keserek, fuara katılan firmaların stantların da yeni ayakkabı modellerini inceledi. Fuarda Ayakkabıcılar Odası'nın açtığı standa bir ayakkabının modelinin nasıl çizildiği, dikildiği ve kalıbının nasıl çıkarıldığının uygulamaları olarak gösterilmesi katılanların yoğun ilgisini çekti.

Çeşitli illerden 40 firmanın katıldığı MAYFU 2-5 Şubat tarihleri arasında tüm Manisalıları yeni model ayakkabıları görmeye bekliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Fuarın açılış öncesinden görüntü

Yapılan konuşmalardan detaylar

Fuarın açılış kurdelesini kesilmesi ve protokol üyelerinin standları gezmesi

Haber- Kamera: Haber: İlker KILIÇASLAN-Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Türkiye Ordu Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title